977 75 27 93 coasa@coasa.org

Reconstrucció del celler de producció Vall Llach

El celler de producció Vall Llach, situat a Porrera (Priorat) i creat a principis dels anys 90, és una bodega on es vinifica, s’embotella, s’etiqueta i s’emmagatzema l’estoc de vi, entre d’altres. El celler Vall Llach aposta per la microproducció controlada per fer prevaldre la qualitat per sobre de la quantitat.

  • Client: Celler Vall Llach
  • Categoria: Sector vitivinícola

Sobre el projecte

Degut a la gran acumulació de neu que va portar la borrasca Filomena, part del celler va quedar totalment destrossat. El pes de la neu va provocar l’enfonsament de la teulada.

 

“Avui se’ns ha trencat el cor i només esperem reconstruir-lo de nou, poc a poc i peça a peça”, explicaven els propietaris.

 

Així, l’equip de Coasa vam ser els encarregats, el darrer any, de reconstruir el celler i fer-lo renàixer. Ens sentim molt agraïts de poder formar part d’un projecte com aquest i, també, contents de poder ajudar i aportar el nostre gra de sorra a reparar i deixar enrere les conseqüències que va deixar la borrasca Filomena.

construccio-vinicola

Característiques del projecte

El projecte, doncs, va consistir en la reconstrucció del nou celler vitivinícola Vall Llach. Per garantir el procés de verema 2021, és a dir, garantir la collita del raïm per la producció de vi, vam haver de seguir una exigent adaptació al pla d’execució. Un projecte, doncs, sinònim de repte.

 

Per realitzar la coberta, vam emprar panell de fusta tipus thermochip amb aïllament. Garantir un aïllament continu i crear una coberta estable i homogènia era una de les nostres prioritats. A més, les teules usades per la coberta eren taules envellides.

 

Pel que fa l’estructura de la coberta i els entresols, vam optar per la fusta laminada i, també, per panells thermochip aïllats.

 

A més a més, vam dur a terme la recuperació del dipòsit existent per a l’emmagatzematge dels residus de vinasses.

 

Així doncs, seguint estrictament el pla d’execució i oferint la màxima implicació per part de tot l’equip, vam assolir reconstruir el celler Vall Llach en temps record i, conseqüentment, fer renàixer l’esperança i il·lusió de tothom.

 

Organitzacions implicades i personal

La direcció d’execució d’aquesta obra va estar sota les mans de Glap Arquitectes .

Per una altra banda, el cap d’obra de la construcció va ser l’arquitecte tècnic Josep Navarrete.

 

Tots els projectes en els que treballem són especials i únics. Però aquest, després de les destrosses que va deixar la borrasca Filomena, el recordem amb molta estima ✨

Immensament agraïts de poder ajudar i formar part d’una reconstrucció com aquesta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?