977 75 27 93 coasa@coasa.org

Aspectes clau per dur a terme la construcció d’un supermercat

maig 25, 2023 | noticies català

Aspectes clau per dur a terme la construcció d’un supermercat

 

T’has plantejat mai iniciar un projecte de construcció d’un supermercat? Tens la idea clara però no saps per on començar? T’expliquem alguns dels aspectes clau per dur a terme la construcció d’un supermercat!

 

I és que, sent objectius, els supermercats són un lloc essencial per a les nostres necessitats quotidianes. Per això, cal que siguin espais multifuncionals còmodes, eficients i segurs tant per a treballadors/es com per a la resta d’usuaris.

 

Aspectes clau

 

Construir un supermercat no és tasca fàcil. De fet, són molts els factors a tenir en compte:

 

Planificació i anàlisi detallat

 

Com en gairebé tot procés, el primer pas alhora de construir un supermercat és realitzar una planificació elaborada i un anàlisi complet que inclogui: avaluar la ubicació, la mida del terreny, els estudis de mercat, les necessitats a satisfer, les normatives a complir, etc.

 

Abans de posar-se mans a l’obra, és essencial que tot estigui lligat i clar. Per això, una bona planificació i anàlisi és un pas fonamental que, en cap dels casos, s’ha de deixar de banda.

 

Aquest primer pas pot ser determinant en l’èxit o fracàs de la construcció del supermercat.

 

Disseny funcional i pràctic

 

 

Un altre aspecte essencial a tenir en compte alhora de construir un supermercat és el seu disseny. I és que, clar, els supermercats presenten unes característiques i necessitats úniques per què el seu funcionament diari sigui òptim, segur i pràctic.

 

Per això, el disseny d’un supermercat ha de ser funcional i eficient. També, per maximitzar el seu espai i facilitar la circulació de clients i personal.

 

A més, s’han de tenir en compte les necessitats d’accessibilitat per garantir que el supermercat sigui inclusiu per a tot tipus d’usuaris.

 

Cada racó del supermercat ha d’estar dissenyat sota criteris de seguretat, comoditat i eficiència.

 

Sostenibilitat

 

Actualment, la sostenibilitat i cura del planeta està a l’ordre del dia. Per això, la construcció sostenible és imprescindible.

 

Així, a l’hora de dur a terme qualsevol projecte de construcció, és important tenir en compte tot tipus de solucions d’eficiència energètica. Il·luminació LED, gestió intel·ligent i optimització dels recursos, aïllaments tèrmics i acústics eficients, ús de materials reciclats, etc.

 

Les opcions són múltiples. Per això, a l’hora de construir un supermercat, són moltes les alternatives sostenibles que permeten reduir l’impacte ambiental de l’obra.

 

Seguretat i normativa

 

Un dels aspectes més importants, per no dir el que més. En tota obra, sigui del tipus que sigui, la seguretat és una prioritat indiscutible. Complint la normativa, és clar, però anant més enllà: comprometent l’equip amb la prevenció de riscos laboral i donant-li la importància i visibilitat que requereix i mereix.

 

I és que els riscos en un projecte de construcció són elevats, per això, cal fer tot el que estigui a les nostres mans per reduir-los o, vaja, eliminar-los.

 

Per això, durant el procés de construcció d’un supermercat -un procés llarg i elaborat-, la seguretat i salut han d’estar totalment present.

 

Fes clic aquí per descobrir algunes de les regles bàsiques de seguretat en el món de la construcció!

 

empresa-constructora-supermercados

Qualitat i durabilitat dels materials

 

Un supermercat és una edificació que, a priori, ha de tenir una vida útil ben llarga. A més, ha de suportar molta activitat i trànsit diari. Per això, és essencial que la qualitat dels materials emprats sigui elevada i coherent amb les necessitats del servei.

 

Garantir la durabilitat i el bon estat del supermercat a llarg termini és primordial, per això, cal que des d’un principi s’usin materials adequats al cas. Des dels ciments fins l’estructura i acabats interiors, cal usar materials resistents que compleixin amb els estàndards de qualitat.

 

Així, el supermercat no només mantindrà la seva funcionalitat durant molts anys, sinó també el seu atractiu visual.

 

Importància del manteniment en supermercats

 

Realitzar un manteniment regular en aquest tipus d’edificacions suposa molts beneficis, sobretot, a llarg termini.

 

🟢 Evitar parades de l’activitat diaria per imprevistos, com per exemple fugues d’aigua, filtracions, errors elèctrics, etc. Amb un bon manteniment, es poden prevenir aquests tipus de problemes.

 

🟢 Millorar la productivitat i eficiència, no només per l’augment de seguretat i comoditat, sinó també per l’absència o reducció de problemes tècnics o amb infraestructures.

 

🟢 Estalvi considerable, ja que és més econòmic un manteniment regular que una reparació quan el mal estigui fet. A més, tenir les instal·lacions en bones condicions repercuteix en l’estalvi d’electricitat.

 

🟢 Major seguretat, ja que es redueixen els riscos de sofrir accidents, imprevistos, problemes tècnics, etc. Un bon manteniment és la clau.

 

🟢 Millor imatge de l’empresa, no només de cara a clients i proveïdors, sinó també als propis treballadors, els quals treballaran envoltats d’un ambient agradable i segur.

 

L’empresa constructora que busques

 

Si busques una empresa que realitzi la construcció d’un supermercat de forma professional i eficient, Coasa és l’empresa constructora que necessites. Contacta’ns si tens algun dubte o necessites més informació!

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?