977 75 27 93 coasa@coasa.org

Avantatges d’apostar per l’eficiència energètica en una reforma

març 10, 2022 | noticies català

Cada cop són més les persones que es comprometen amb el medi ambient i que són conscients que, més que mai, la seva cura és essencial. Per això, cada cop és major el número de gent que, sigui en l’àmbit que sigui, té en compte la seguretat del nostre entorn i vetlla per reduir al màxim l’impacte de les activitats quotidianes -i no tan quotidianes-. En el sector de la construcció també és possible minimitzar l’impacte ambiental, per això avui us parlem de les avantatges d’apostar per l’eficiència energètica en una reforma.

 

Les reformes estan a l’alça. Cada cop són més les empreses i persones que opten per la renovació i rehabilitació dels seus espais, ja sigui oficines, cases o altres. Per això, és important tenir en compte que apostar per l’eficiència energètica alhora de realitzar una reforma és clau per protegir el medi ambient i, a més, incrementar el confort dels ocupants.

 

Segueix llegint i descobreix quines són les avantatges d’apostar per l’eficiència energètica en una construcció o reforma 👇🏻

 

Eficiència energètica

 

L’eficiència energètica pot entendre’s com l’optimització del consum energètic. Per tant, és l’ús eficient de l’energia.

 

Així, l’eficiència energètica busca la protecció del medi ambient mitjançant la reducció de la intensitat energètica no només fent ús d’aparells que consumeixin poc, sinó també habituant els usuaris a no gastar més del necessari.

 

D’aquesta manera, l’eficiència energètica consisteix en consumir menys energia i que, a més, aquesta energia sigui verda.

 

eficiencia-energetica

Avantatges de l’eficiència energètica en una reforma

 

Ara que ja sabem amb certesa què és l’eficiència energètica, anem a conèixer algunes de les avantatges d’apostar per ella en una reforma.

 

Cura i respecte al medi ambient

 

Una de les avantatges més importants d’apostar per l’eficiència energètica és la conseqüència que té sobre el medi ambient. I és que l’optimització del consum energètic suposa una reducció de la despesa energètica que, en definitiva, es tradueix en una gran reducció d’emissions i de la petjada de carboni.

 

Així, apostar per l’eficiència energètica en una reforma o construcció és clau per protegir el nostre entorn i, alhora, protegir-nos a nosaltres mateixos. Estarem aportant un gra de sorra força considerable per a la cura del nostre planeta.

 

Major durabilitat

 

Apostar per l’eficiència energètica suposa, entre d’altres, dur a terme reformes d’aïllament tèrmic i acústic.

 

L’aïllament tèrmic és una molt bona opció per prevenir humitats per condensació, evitant la seva aparició. Així, implica una major durabilitat de l’espai ja que aquest està molt més protegit i, per tant, més preparat per suportar tot tipus de desperfectes causats pel pas del temps (humitats, fugues de calor, esquerdes…).

 

Una altra mesura a aplicar és, per exemple, l’ús de dispositius LED. Aquests dispositius també presenten una alta durabilitat i, per tant, són ideals per reforçar encara més l’eficiència energètica d’un espai.

 

Així doncs, implementar mesures d’eficiència energètica no només ajuda al medi ambient, sinó també aporta una major durabilitat que, conseqüentment, també afavoreix l’entorn.

 

Estalvi econòmic

 

L’optimització del consum energètic es tradueix en un clar estalvi d’energia. Aquest, alhora, és sinònim d’estalvi econòmic.

 

Posem un exemple. Al reformar un espai, apostem per l’eficiència energètica i decidim aplicar un bon sistema d’aïllament tèrmic. Què guanyem amb la seva aplicació? Que reduïm considerablement la necessitat d’energia. Al reduir les pèrdues i guanys de calor, també es redueix el consum de calefacció i refrigeració. Per tant, l’estalvi econòmic és notable tant en èpoques de fred com de calor.

 

Inclús, per exemple, podem optar per ser energèticament eficients a l’hora de pensar en la il·luminació. Si usem dispositius LED no només guanyem una major durabilitat, sinó també un estalvi considerable. El seu benefici és doble. Per una part, els dispositius LED tenen una major durada. Per una altra, el seu cost energètic és molt menor.

 

Així, una casa o espai eficient energèticament fa que les factures disminueixin, per tant, que la despesa general sigui molt menor. L’estalvi econòmic, doncs, és una realitat.

 

Major confort

 

Una altra avantatja d’apostar per l’eficiència energètica és l’augment del confort tèrmic que es produeix en els ocupants de l’habitatge o espai.

 

Els edificis energèticament eficients fan que sigui molt més còmode i agradable viure-hi o estar-hi. La temperatura d’aquests és molt més confortable, ja que presenta una major homogeneïtat. Per tant, les temperatures no són dràstiques ni a l’hivern ni a l’estiu, ja que suporta molt millor les altes i baixes temperatures.

 

Mesures per millorar l’eficiència energètica d’un espai

 

Són moltes les mesures que poden implementar-se per millorar l’eficiència energètica d’un espai a l’hora de dur a terme una reforma o construcció 👇🏻

 

Una de les més habituals i recomanades és el canvi de finestres. Disposar d’un espai amb finestres que ofereixin un òptim aïllament tèrmic és clau per evitar temperatures dràstiques i, per tant, reduir el consum energètic. A més, doncs, comptar amb unes finestres òptimes (amb un tancament hermètic) permetrà que augmenti el confort dels habitants.

 

Una altra opció per millorar l’eficiència energètica és fer ús de sistemes d’il·luminació que tinguin un cost energètic baix. Els dispositius LED, per exemple, són una bona opció per reduir la despesa (tant energètica com econòmica).

 

Per una altra banda, una solució efectiva a l’hora d’apostar per l’eficiència energètica en un edifici és el seu aïllament tèrmic. Una solució ideal és aïllar la teulada, tot i que no sempre és l’opció més bona o senzilla. Per això, una altra opció és aïllar tèrmica i acústicament tot el perímetre de l’habitatge o espai. Amb un bon sistema d’aïllament tèrmic, reduirem força el consum d’energia i, per tant, contribuirem en la protecció i cura del medi ambient. També, per suposat, les despeses econòmiques futures seran molt inferiors.

 

Inclús, es pot valorar la instal·lació de plaques solars -no per aportar tota la electricitat necessària, sinó per cobrir-ne una part important-, ja que la majoria transformen entre el 15 i el 20% de l’energia solar en electricitat. Els beneficis són múltiples: és renovable i abundant, redueix notablement els costos d’electricitat, és silenciosa, etc.

 

Així doncs, les mesures a adoptar per millorar l’eficiència energètica d’un edifici, ja sigui una casa o una oficina, entre d’altres, són nombroses. Implantis la mesura que implantis, estaràs aportant el teu gra de sorra a la cura del medi ambient.

 

 

Les reformes estan a l’alça i, més que mai, és important tenir en compte la protecció del medi ambient. Per això, apostar per una reforma que vetlli per l’eficiència energètica és clau tant a nivell mediambiental com personal.

 

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?