977 75 27 93 coasa@coasa.org

Avantatges de la impermeabilització

oct. 19, 2022 | noticies català

IA en la construcción

Avantatges de la impermeabilització

 

Totes les construccions, siguin del tipus que siguin, poden patir problemes derivats de les filtracions d’aigua. Si des d’un primer moment no s’apliquen els treballs d’impermeabilització necessaris, aquests problemes poden ser recurrents. Així, anem a veure els avantatges de la impermeabilització. No hi ha res millor que prevenir! 🙌🏻

 

Què és la impermeabilització?

 

Segur que has sentit a parlar d’aquest terme en dies de pluja, oi? I és que, tot i que ara parlarem de la impermeabilització en construccions, també existeix aquest terme adaptat a materials més rutinaris. És el cas, per exemple, d’un abric. Un abric impermeable és aquell que impedeix el pas de l’aigua. Per tant…

 

La impermeabilització és el procés en el qual s’apliquen materials que impedeixin el pas de l’aigua. Per tant, amb aquest mètode s’evita que l’aigua penetri a l’interior de les construccions a través del sostre i els murs.

 

I és que, malauradament, una filtració d’aigua pot arribar a convertir-se en una gotera o, inclús, pot provocar un greu deteriorament dels elements estructurals.

 

Així, la impermeabilització és un pas clau durant la construcció per evitar filtracions posteriors i tot el que això comporta.

 

Avantatges de la impermeabilització  

 

La impermeabilització és un dels passos més importants durant el procés de construcció d’una edificació, ja sigui una nau industrial, un edifici, una casa, etc. Aquesta, com hem explicat, serveix per protegir les estructures i/o superfícies contra l’aigua i humitat. 

 

Anem a veure’n, doncs, els avantatges 👇🏻

 

Elimina filtracions i goteres

 

Les filtracions d’aigua poden perjudicar qualsevol tipus de superfície creant humitats i inundacions. No obstant, apostar per una bona impermeabilització permetrà eliminar –o al menys, reduir- tot tipus de filtracions i goteres, per tant, no sorgirà cap tipus de problema relacionat amb l’aigua, principalment de pluja.

 

Evita el deteriori i envelliment de murs i parets

 

Quasi sense adonar-nos-en, la humitat va danyant, deteriorant i eliminant les propietats dels materials. Per tant, la humitat va produint danys agressius i preocupants a l’estructura de l’edificació.

 

Així, apostar per la impermeabilització durant el procés constructiu és vital per evitar, posteriorment, deterioraments. D’aquesta manera, es fa una inversió inicial que farà que, més avant, no s’hagin de fer grans inversions en reparar tota l’estructura danyada.

 

Prevenir, un cop més, és la clau.

 

Cuida la salut de les persones

 

A banda d’aspectes tècnics i estructurals, la impermeabilització també afecta positivament en la salut de les persones. I és que la humitat pot ocasionar bactèries que poden danyar la salut de les persones, per això, disminuir les opcions de la seva aparició és un punt important per protegir-nos.

 

A més, amb una bona impermeabilització evitarem un ambient propici per la procreació d’insectes i, també, les possibilitats de contraure malalties en el tracte respiratori.

 

Sistemes usats per a la impermeabilització

 

És cert que hi ha molts sistemes d’impermeabilització, però és convenient conèixer els aspectes bàsics dels més comuns per saber quin s’ajusta més a les necessitats de cada cas.

 

  • Cloro cautxú: tot i que és una solució ràpida i fàcil d’aplicar in-situ -així com també econòmica-, és una solució de curta durada. Per tant, podríem dir que es tracta d’una solució que s’usa en casos d’urgència.
  • Membranes líquides amb base poliuretà: aquesta solució consisteix en l’aplicació d’un material líquid que, a l’assecar-se, forma una membrana de cert gruixut. Aquesta capa és la impermeabilització com a tal. És una bona solució per protegir l’estructura d’agents climàtics i raigs UVA. Això sí, cal que sigui aplicada per professionals!
  • Làmines bituminoses: aquest tradicional sistema és molt eficaç, ja que aconsegueix cobrir i adaptar-se a diferents situacions. Requereix l’ús de tècniques força específiques per garantir la seva correcta execució, per tant, és important que sigui implementada per professionals. És important saber, però, que es tracta d’una impermeabilització que requereix de protecció posterior, ja que els raigs UVA consumeix les seves característiques.

 

Ara que ja coneixes les característiques i avantatges de la impermeabilització, segur que penses com nosaltres: és ben important per reduir filtracions i protegir la salut de tots nosaltres!

 

I és que, siguem clars… Tot tipus de construccions poden sofrir aquests problemes. Per això, apostar per la impermeabilització és sempre la millor opció 💪🏻

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?