977 75 27 93 coasa@coasa.org

Bigues

març 23, 2021 | noticies català

Avui a Coasa us portem una opció que està molt de moda a l’hora d’acabar els sostres, parlem de les bigues vistes.

 

Aquest tipus d’acabat és propi de projectes de reforma, on per estètica es decideix mantenir el sostre original i reformar la resta de l’espai. Això atorga un aspecte distintiu i molta presència al sostre, convertint-se en un element amb molt de pes dins l’habitatge.

Sostres amb protagonisme

Normalment els sostres passen a un segon pla, tot i que cada vegada més s’utilitzen diferents recursos que els hi donen el màxim protagonisme, com podrien ser els revestiments amb microciment, decorar-los amb motllures o com comentàvem, deixant visible les bigues.

 

Hi ha 2 tipus de bigues visibles, les originals que formen part de l’estructura de la casa, o bigues decoratives. A més ambdós tipus els podem trobar de fusta, imitació, d’acer o ferro.

 

En tot cas, avui dia s’han convertit en un element decoratiu més de les nostres llars, avui us comentem uns quants!

 

De fusta, d’estil clàssic i el més comú de trobar a cases i masies antigues. Acostumen a mostrar-se gairebé íntegres o a pocs centímetres del revestiment del sostre. Una altra de les variacions és la distància entre biga i biga: segons sigui aquesta, s’obté un estil més rudimentari o més contemporani.

 

Amb el temps, el disseny de bigues ha anat evolucionant, i materials com l’acer lideren la seva fabricació. L’estil industrial és el culpable que les bigues d’acer hagin cobrat gran protagonisme en el disseny interior, i la veritat és que queden de luxe!

 

Dins dels acabats podem anomenar:

Decapat

El decapat, que li atorgarà un estil industrial alhora que informal.

Pintura

La pintura, que permet jugar amb tot el ventall de colors i donar-li a l’estança un toc desenfadat, diferent i colorit!

Desgastat

Estil desgastat, capaç de mantenir l’essència de l’espai i donar-li un toc càlid i rústic.

 

Què us han semblat les nostres suggerències? A Coasa hem treballat a molts projectes on hem integrat aquest tipus d’acabat per als sostres, i la veritat és que els nostres clients han acabat encantats!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?