977 75 27 93 coasa@coasa.org

Cohousing i coliving

oct. 16, 2020 | noticies català

Cohousing i coliving

 

Que el món està canviant és una realitat, no només arran de l’arribada de la pandèmia, sinó que les noves generacions també parteixen d’un pensament més obert, solidari i en definitiva conscienciat amb el medi ambient i les necessitats socioculturals.

 

D’aquesta tendència apareixen conceptes com Cohousing i coliving, i pel que sembla, tot i que encara són desconeguts per a molts, ambdós apunten cap a un futur no molt llunyà.

 

El que està clar és que la Covid-19 ens ha fet reflexionar a tots, i ens ha obligat a readaptar-nos en gairebé tots els àmbits de la nostra vida. Com no podia ser d’una altra manera, al sector de la construcció li ha passat el mateix, i també ens hem vist obligats empesos a buscar projectes sostenibles que teníem guardats en un calaix, i posar-los sobre la taula.

 

Quan parlem de Cohousing, parlem d’un projecte comunitari en què un grup de persones que comparteixen filosofia plantegen el viure en comunitat i ho fan arran d’un projecte urbanístic comú, en el que tant el sol, el finançament, el desenvolupament i la construcció van a càrrec de la mateixa comunitat, per a després conviure tots plegats sota uns mateixos principis i idees.

 

Pel que fa al coliving, seria un concepte similar a l’anterior, amb la diferència que el projecte va a càrrec d’un promotor extern que llogarà aquest espai. La diferència entre un lloguer ordinari i el coliving és que el projecte en si, ha de comptar amb una estructura pensada per viure en comunitat. Aquest tipus de concepte recolza la idea “d’usar sense posseir” i es basa en valors essencials com la sostenibilitat, socials, ecològics i econòmics.

 

Ja ho heu llegit! Quedeu-se amb ambdós noms perquè segur que donaran molt a parlar i en un futur en seran moltes les comunitats que optin per aquest tipus de vida en comunitat.

 

A Coasa estem desitjant poder participar en un projecte com aquest, què us sembla a vosaltres? Us agraden els conceptes?

 

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?