977 75 27 93 coasa@coasa.org

Com pintar una casa a l’hora de reformar-la

oct. 16, 2023 | noticies català

Com pintar una casa a l’hora de reformar-la

 

Pintar una casa és una de les opcions més eficients per donar un nou aspecte a aquesta. I és que, amb aquest procés, no només donaràs una nova imatge a les parets, desgastades amb el pas del temps, sinó que també faràs que casa teva sembli una altra.

 

El poder de la pintura és gegant! Si tens parets fosques i et sents una mica ofegat, prova d’aplicar un color clar; semblarà que les parets s’hagin estirat. Si creus que a la teva casa li falta llum, prova d’aplicar un acabat brillant; semblarà que hagis construït una nova finestra per la que entra llum natural.

 

I és que, com et diem, l’elecció dels colors i acabats adequats -sempre i quan la pintura sigui de qualitat-, et permetrà transformar per complet l’aspecte del teu espai.

 

Descobreix alguns consells i passos per pintar una casa de forma eficient 👇🏻

 

Passos per pintar una casa eficient i adequadament

 

Descobreix quins passos cal seguir per pintar una casa correctament.

 

Planificació i preparació

 

Abans de posar-se mans a l’obra, és important planificar curosament el projecte. És a dir, determinar la selecció de colors, la quantitat de pintura que es necessitarà, l’adquisició de totes les eines i materials necessaris, etc. Comprova si tens tot allò que necessites: cinta, paper protector, paper de vidre, massilla, pintura, etc.

 

Assegura’t que tots els mobles, sòls o zones delicades de l’espai estan ben protegits!

 

Neteja i preparació de superfícies

 

Abans d’aplicar qualsevol pintura, cal preparar les superfícies adequadament. Neteja les parets de brutícia i pols, repara forats i/o esquerdes amb massilla, poleix les imperfeccions, etc.

 

Assegura’t que la superfície és uniforme i està en bon estat per ser tractada.

 

A més, recorda que cal cobrir curosament totes les àrees que no desitges pintar: marcs de portes i finestres, per exemple. Això no només evitarà línies netes, sinó que també evitarà esquitxades o taques no desitjades.

 

pintar-casa-para-reforma

Aplicació d’imprimació

 

La imprimació és fonamental per a una pintura duradora i uniforme. Aplica una capa d’imprimació d’alta qualitat a totes les superfícies on hagis d’aplicar pintura. Això ajudarà a què la pintura s’adhereixi millor i cobreixi de forma uniforme.

 

A més…

  • Evitarà acabats irregulars.
  • Incrementarà la qualitat d’adherència de la pintura aplicada posteriorment.
  • El color i pintura romandran en estat òptim durant més temps.
  • Millorarà els nivells de protecció a la superfície aplicada.

 

Selecció i aplicació de la pintura

 

Escull pintura de qualitat que s’adapti a les teves necessitats. Tingues en compte factors com la resistència a la humitat, el tipus d’acabat, el grau de sostenibilitat d’aquesta, etc.

 

Usa brotxes, rodets o pistoles de pintura segons la superfície.

 

💡 Aplica dos capes fines de pintura, permetent que la primera es sequi abans d’aplicar la segona.

 

Paciència i detall

 

Intentar sortir del pas de forma ràpida i poc curosa és un error. La clau per assolir una aplicació de pintura de qualitat està en els detalls. Para atenció a cantonades i vores i assegura’t de què no es queda cap àrea sense pintar.

 

Et recomanem usar una llum adequada per inspeccionar el teu treball i fer correccions si és necessari.

 

Neteja i manteniment

 

Un cop tot pintat i sec, no triguis a retirar la cinta. Si la deixes molt temps i es seca, hi ha la possibilitat de què es trenqui, deixi rastre de cola a la paret o s’emporti la pintura amb ella.

 

També et recomanem que, una vegada tot net, donis un cop d’ull i arreglis tots els possibles desperfectes amb un pinzell petit.

 

Pintar una casa per donar una nova vida

 

Com veus, pintar una casa durant una reforma requereix planificació, preparació i paciència. Si segueixes aquests passos i consells, assoliràs resultats sorprenents. Donar una nova vida al teu espai amb una nova capa de pintura sí és possible! 🙌🏻

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?