977 75 27 93 coasa@coasa.org

Com treure el gotelé de la teva paret pas a pas

març 19, 2024 | noticies català

Com treure el gotelé de la teva paret pas a pas

 

Encara que el gotelé era una de les opcions més comuns anys enrere, ara no gaudeix de gaire acceptació entre els usuaris. Per això, treure el gotelé de les parets és una pràctica cada cop més recurrent.

 

I és que fer-ho pot transformar completament l’aspecte de la teva llar, oficina o espai, donant-li un aire més modern i llis. Encara que fer-ho un mateix pot sembla o suposar tot un repte, amb les eines adequades i seguint aquests passos, podràs desfer-te del gotelé de manera eficaç.

 

Passos per treure el gotelé de la teva paret

 

Preparar

 

Abans de posar-te mans a l’obra, mai millor dit, és important preparar la zona de treball per evitar danys en mobles i sòls. Per això, és necessari cobrir el mobiliari i el terra amb lones o plàstics protectors. És clar, no oblides usar guants i ulleres de seguretat per protegir-te de la pols i productes químics.

 

Humitejar

 

El primer pas per treure el gotelé és humitejar la superfície per facilitar la seva eliminació. Pots utilitzar una barreja d’aigua amb vinagre (en proporció de 3:1) o un producte específic per dissoldre el gotelé.

 

Aplica la solució amb un rodet o pinzell i deixa actuar durant el temps que t’indiqui el producte. En cas d’haver-ho fet amb aigua i vinagre, deixa-ho actuar uns 20 minuts.

 

Aquest procés ajuda a que el gotelé s’estovi i sigui més fàcil de raspar.

 

Raspar el gotelé

 

Un cop el gotelé estigui prou tou, utilitza una espàtula o rasqueta per treure’l. Realitza moviments ferms i constants per desenganxar el material de la paret i, sobretot, fes-ho amb paciència i cura per no danyar la superfície de la paret.

 

Si consideres que alguna zona és molt resistent i se’t complica, torna a aplicar-hi la mescla per tal que s’estovi una mica més.

 

empresa-de-construccion-industrial

Polir les parets

 

Després de retirar tot el gotelé, és probable que la paret quedi amb algunes irregularitats. Per aconseguir un acabat llis, cal polir tota la superfície. Pots utilitzar un paper de vidre manual o una polidora elèctrica per facilitar la feina.

 

Assegura’t de realitzar aquesta tasca de manera uniforme amb moviments circulars per evitar desnivells i obtenir una superfície llisa.

 

Aplicar massilla i pintura

 

Per finalitzar, és possible que necessites aplicar una capa de massilla a les parets per corregir imperfeccions i aconseguir un acabat perfectament llis. Aquest pas pots valorar-lo al moment.

 

Així, un cop seca la massilla, poleix suaument abans d’aplicar la pintura. Tria la pintura adequada per a les teves parets i aplica les capes necessàries per obtenir un resultat òptim.

 

Altres consells

 

💡 Si et trobes amb dificultats per treure el gotelé, pot ser útil dividir el treball en seccions i concentrar-te en àrees petites.

💡 Assegura’t de ventilar bé l’àrea de treball.

💡 Considera la possibilitat de contractar a professionals si el gotelé és especialment resistent o si prefereixes garantir un acabat totalment professional.

 

Traure el gotelé amb aigua i vinagre comporta beneficis?

 

I tant, aquests en són alguns:

 

  • Econòmic: tant l’aigua com el vinagre són materials de baix cost i fàcils d’aconseguir, per tant, són una opció molt econòmica per poder traure el gotelé d’una paret.
  • Ecològic: ambdós, a diferència d’altres productes químics, són opcions amigables amb el nostre entorn.
  • Segur: al no usar productes químics agressius, es redueix el risc de danyar la salut o la superfície de la paret.

 

Conclusions

 

Ja ho veus, treure el gotelé de les parets pot requerir temps i esforç, però el resultat final val la pena. Seguint aquests passos i amb una mica de paciència, podràs transformat les teves parets i renovaràs l’estil de la teva llar o espai.

 

No dubtes en parlar-nos si necessites ajuda, estem aquí per tu i per a tu!

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?