977 75 27 93 coasa@coasa.org

Consells i passos per reformar una casa de camp

set. 7, 2023 | noticies català

Consells i passos per reformar una casa de camp 

 

Les cases de camp tenen un encant especial i, també, atemporal. Segur que coincidiu amb nosaltres. Ja sigui per gaudir de la tranquil·litat de la naturalesa o com a inversió en allotjament rural, reformar una casa de camp pot ser un projecte emocionant.

 

Però, clar, abans d’emprendre aquesta aventura, es essencial una planificació adequada i una bona comprensió dels passos clau a seguir.

 

Segueix llegint per descobrir els millors consells per reformar una casa de camp! 👇🏻

 

Passos a seguir a l’hora de reformar una casa de camp

 

Com tot, la reforma d’una casa de camp requereix d’un procés per tal que es realitzi de forma adequada i coherent amb les necessitats i requeriments del projecte.

 

Planificació

 

Abans de començar amb l’execució del projecte, és necessari que duguis a terme una bona fase de planificació. Primer, investiga les regulacions locals, les normes de construcció i obté, si és necessari, els permisos requerits.

 

Després, defineix els teus objectius: per què estàs reformant la casa de camp? Vols viure-hi o oferir-la com allotjament turístic? Cal que ho tinguis ben clar.

 

Per últim, cal que determinis quins professionals necessites contractar: arquitectes, dissenyadors d’interiors, constructora? Creus que tu pots realitzar algunes feines per tu mateix?

 

Disseny i estil

 

Un cop tot planificat, cal que pensis en el disseny i estil que vols que tingui la reforma. És clar, així podràs enfrontar la reforma adaptada a les teves preferències i necessitats.

 

Escull un disseny que s’integri amb la bellesa natural de la zona, opta per materials naturals com la pedra o fusta i pensa, a llarg termini, en l’eficiència energètica. Així, la reforma de la casa de camp no suposarà només una millora estètica i estructural, sinó també ambiental.

 

Renovacions principals

 

En aquesta fase, els passos dependran del grau o tipus de reforma que vulguis dur a terme. El que sí està clar a nivell general és que caldrà revisar la façana, sostre i estructura de l’immoble per assegurar que tot estigui en bon estat. Si no és així, caldrà abordar-ho.

 

Per altra banda, també caldrà actualitzar sistemes vells de fontaneria i electricitat, sobretot per major seguretat i comoditat.

 

A més, pots aprofitar la reforma per agregar aïllament i així reduir costos energètics i econòmics, protegir el medi ambient i mantenir una temperatura agradable.

 

Disseny interior

 

Un cop l’estructura bàsica i els sistemes reformats, cal passar al disseny interior. Adapta la cuina i banys als temps actuals i atorga’ls una major funcionalitat i estil. Clar, ha d’estar al teu gust i a les possibilitats de la casa de camp.

 

Pots aprofitar, també, per renovar mobles i decoracions que s’adaptin a l’estil de la casa de camp.

 

💡 Pensa que, de vegades, pots donar una segona vida als mobles! Potser només cal una mà de pintura, una petita reparació…

 

Exteriors

 

Amb tota la reforma de l’immoble feta, cal pensar en els exteriors. Si la casa de camp té un jardí o un terreny al voltant, pensa en aprofitar la reforma per revisar-los i adaptar-los a ella. 

 

reforma-casa-campo

Sostenibilitat

 

Per acabar i com a plus, no cal oblidar-se de la sostenibilitat. Per això, la reforma de la teva casa de camp és ideal per aprofitar i pensar en el medi ambient.

 

Instal·la sistemes d’energia renovable -com panells solars o una caldera de biomassa-, reutilitza materials sempre que sigui possible per reduir residus i disminuir emissions contaminants, etc.

 

Tot suma.

 

Consells per reformar una casa de camp

 

Per dur a terme la reforma d’una casa de camp, cal tenir en compte diversos aspectes perquè durant el procés sorgeixin els menys contratemps possibles.

 

Estructura de la casa de camp

 

Moltes vegades, les cases de camp estan en molt males condicions, i això pot suposar un gran perill per a tots els seus usuaris. Per això, és important que, abans de prendre cap decisió, t’asseguris de què l’estructura de la casa de camp està en bones condicions. En cas de què no sigui així, serà millor que contactis amb una constructora o amb un estudi d’arquitectura per valorar la situació i prendre decisions encertades.

 

Llicències

 

Sol·licita totes les llicencies necessàries i requerides abans de fer cap pas avant. Moltes vegades, els propietaris comencen la reforma sense tenir totes les llicencies corresponents i, després, els toca fer marxa enrere o, inclús, reben una denuncia. Més val fer les coses poc a poc però legal i coherentment.

 

Aïllament tèrmic

 

Si vols optimitzar l’eficiència energètica de la casa de camp, reduir costos i assolir un habitatge més agradable i còmode, t’aconsellem apostar per l’aïllament tèrmic tant en cobertes, com en finestres, portes i sòls. Cuida dels teus i cuida l’entorn 🙌🏻

 

Reutilitzar

 

Conserva tot allò que estigui en bon estat o repara aquelles coses que puguin tenir una segona vida. No només t’estalviaràs costos, sinó que també seràs amable amb l’ambient. Les nostres accions no han de danyar l’entorn.

 

Necessites una empresa de reformes integrals?

 

Des de Coasa, com a empresa constructora amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. No dubtis en contactar-nos si necessites reformar una casa de camp. 

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?