977 75 27 93 coasa@coasa.org

Construccions contra temporals

gen. 31, 2020 | noticies català

El temporal Gloria que ha sacsejat el país aquests dies, ha deixat al seu pas infinitat de desperfectes en infraestructures.

Està clar que contra les inclemències del temps no hi podem fer res, però sí que hi ha mecanismes de construcció per assegurar les infraestructures. Sobre això us parlarem en el Blog d’avui, preparats?

Al nostre país no estem acostumats als huracans, però en altres zones on és habitual, han dissenyat estructures capaces de resistir la seva força. Són edificis densos i de formigó, sense sortints com porxos, terrasses, etc. que puguin ser arrancats amb la força de l’aire.

També s’estilen les construccions on una zona de la casa, està reforçada, és l’anomenada zona segura. Aquesta es reforça amb formigó, creant així una mena de búnquer dins de la mateixa vivenda que protegiria als inquilins en cas de catàstrofe.

Per zones que es veuen afectades per riuades l’estratègia és aixecar la habitatge sobre el terra. De la mateixa manera es construeixen els edificis antisísmics, no només poden aixecar-se del terra amb estructures semiarticulades que en cas de sisme absorbeixin el cop, sinó que en cas dels edificis, cada planta ha d’estar equipada amb reforços articulats.

La mateixa estratègia s’utilitza als rasca cels, que necessiten aquets mecanismes per suportar la força del vent.

L’estructura del terra ha de ser en tots els casos dur, un sòl tou pot ser nefast per a qualsevol construcció, però més notablement per aquelles que poden veure’s afectades per inclemències temporals.

El que també es valora molt a l’hora de construir edificis segurs, és el tema de la combustió. S’escolten moltes notícies d’edificacions que s’han convertit en autèntiques rateres després d’un incendi. Anys enrere les façanes es construïen amb material completament inflamable, en l’actualitat aquest és substituït per evitar possibles situacions de risc. A part que existeixen més mesures de seguretat, des de protocols a nombre de sortides d’emergència que poden afavorir la fugida en cas d’incendi.

Aquestes només són algunes de les opcions de construcció més habituals, que poden fer més segura la vostra llar, però n’hi ha moltes més! Seguirem aprofundint sobre el tema “Construccions contra temporals” en un altre blog!

A Coasa som experts en construcció i rehabilitació, si voleu saber més sobre aquest aspecte per algun dels vostres projectes, contacteu amb nosaltres.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?