977 75 27 93 coasa@coasa.org

Materials innovadors a la indústria de la construcció

jul. 30, 2019 | noticies català

La tecnologia i els nous materials no deixen de sorprendre’ns mai, a l’entrada d’aquest mes us ensenyem alguns materials ben curiosos i pràctics que ja s’estan utilitzant o provant. Alguns d’ells poden portar a la indústria de la construcció a un altre nivell.

1. Fusta translúcida, és un nou material on s’elimina químicament la lignina de la fusta, fent que es torni molt blanca. El sostrat és impregnat amb un polímer transparent igualant les propietats òptiques d’aquests.

2. Hidroceràmica, és un material compost per bombolles d’hidrogel que és capaç de retenir fins a 400 cops el seu volum en aigua. Gràcies a aquesta propietat el material regula la temperatura fent que en dies calorosos el contingut de les esferes amb líquid s’evaporin.

3. Maons fets amb burilles de cigarretes. Uns investigadors va descobrir que amb només un 1% de burilles de cigarretes es podria compensar la producció anual de residus de cigarretes i alhora construir maons més lleugers i eficients.

4. Tela amb motlles flotants: es va utilitzar per construir una passarel·la a l’aigua composta amb 220.000 cubs de polietilè d’alta densitat.

5. Formigó a base de sofre, buscant noves tècniques de construcció a Mart s’ha optat per investigar la barreja de ciment amb base de sofre.

5. Ciment amb capacitat de generar llum: UMSNH de Morelia ha desenvolupat un ciment amb capacitat d’absorbir l’energia lumínica per irradiar-la posteriorment, aportant funcionalitat i versatilitat des del punt de vista d’eficiència energètica.

6. Reforç antisísmic lleuger: Una companyia japonesa ha creat una nova fibra de carboni termoplàstica anomenada CABKOMA, una fibra de carboni coberta amb fibres sintètiques i inorgàniques revestides amb una resina termoplàstica, actualment és el sistema antisísmic més lleuger del món i ja l’han ficat a prova a l’exterior de la seu de la mateixa companyia.

7. Mobles biodegradables: Han desenvolupat unes cadires de bio plàstic construïdes a partir d’una sèrie de costelles blanques en forma paramètrica que són compostables.

8. Mao que aspira la pol·lució de l’aire, aquests maons estan dissenyats per formar part del sistema de ventilació normal dels edificis, al centre del maó es troba un sistema que separa les partícules contaminants pesades i les deixa caure en una recipient desmuntable de la paret.

Tot i que molts d’ells encara no s’estan utilitzant de forma habitual, sí que són propostes interessants, que potser dintre d’uns anys s’apliquen de forma regular.

EXTRET DE: https://www.plataformaarquitectura.cl/cl/791634/diez-materiales-innovadores-que-pueden-cambiar-la-industria-de-la-construccion?utm_source=Whatsapp&utm_medium=IM&utm_campaign=share-button

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?