977 75 27 93 coasa@coasa.org

Els 6 errors més comuns al construir una casa i com evitar-los

maig 13, 2024 | noticies català

Els 6 errors més comuns al construir una casa i com evitar-los

 

Construir una casa és un projecte emocionant, però també pot ser complicat. Evitar errors comuns pot estalviar-te temps, diners i maldecaps a llarg termini. Per això, en aquest article explorarem els sis errors més comuns a l’hora de construir una casa i t’oferirem consells sobre com evitar-los.

 

1. No planificar prou

 

Un dels errors més grans i comuns en construir una casa és no planificar-se adequadament. Des del disseny fins als permisos de construcció, cada detall ha de ser considerat acuradament abans de començar.

 

Per a evitar aquest error, assegura’t de treballar amb un arquitecte o dissenyador experimentat i obtenir tots els permisos necessaris abans de començar la construcció.

 

2. Ignorar el pressupost

 

Un altre error comú és ignorar el pressupost. És fàcil emocionar-se i gastar més del planejat, però això pot portar a problemes financers més endavant. Abans de començar la construcció, estableix un pressupost realista i sigues fidel a ell.

 

Considera els costos materials, la mà d’obra i qualsevol despesa addicional que pugui sorgir.

 

3. No contractar al contractista adequat

Contractar el contractista equivocat pot suposar retards, costos addicionals i resultats de baixa qualitat. Abans de triar un contractista, investiga i sol·licita referències.

 

Assegura’t de treballar amb algú que tingui experiència en projectes similars i una bona reputació en la indústria. 

 

4. Descurar la planificació d’espai i disseny

La planificació de l’espai és crucial per a una casa funcional i còmoda. Descurar aquest aspecte pot resultar en habitacions massa petites, dissenys poc pràctics o falta d’emmagatzematge.

 

Abans de començar la construcció, pensa en com vols que es vegi i funcioni la teva casa, treballa amb un dissenyador per a crear un pla per a les teves necessitats.

 

5. No prioritzar la qualitat dels materials

Optar per materials de baixa qualitat pot semblar una manera d’estalviar diners a curt termini, però pot resultar costós a llarg termini a causa de reparacions i manteniment freqüents.

 

Inverteix en materials de qualitat que siguin duradors, resistents i que compleixin amb els estàndards de seguretat i eficiència energètica.

 

Consell: Consulta amb el teu contractista o arquitecte per a seleccionar els millors materials dins del teu pressupost i assegura’t que compleixin amb les teves expectatives de qualitat i rendiment. 

 

construccion-industrial-sostenible

6. No preparar el terreny adequadament

 

La qualitat del terreny en el qual es construeix una casa o edifici pot tenir un impacte significatiu en l’estabilitat, durabilitat i cost del projecte en general. Ignorar aquest pas pot resultar en una sèrie de problemes durant i després de la construcció.

 

Aquestes són algunes de les conseqüències de no preparar un terreny:

 

Problemes de drenatge: Si el terreny no es prepara adequadament per a gestionar el drenatge de l’aigua de pluja i evitar l’acumulació d’humitat, es poden produir problemes com inundacions i mal en l’estructura a llarg termini.

 

Assentament irregular: Un terreny mal preparat pot provocar un assentament irregular de la casa, la qual cosa pot resultar esquerdes en les parets, desplaçament de fonaments i problemes estructurals.

 

Inestabilitat en el sòl: La presència de sòls inestables, com a argila expansiva o farciments mal compactats, pot comprometre l’estabilitat de la construcció i augmentar el risc d’enfonsaments o lliscaments en la terra.

 

La preparació adequada del terreny és un pas fonamental en qualsevol projecte. Ignorar aquest pas pot resultar una sèrie de problemes costosos a llarg termini. En invertir temps i recursos en la preparació adequada del terreny, es pot garantir una base sòlida i estable.

 

 

💪🏻 Ja ho veus, evitar aquests errors comuns pot marcar la diferència entre una experiència de construcció exitosa i una plena de complicacions. Al dedicar temps i esforç a la planificació i a la presa de decisions informades, pots assegurar-te que el teu projecte de construcció es completi amb èxit i que la teva nova casa sigui un lloc segur, funcional i còmode per a viure.

 

Si estàs buscant una empresa de construcció professional i amb llarga experiència, no dubtes en contactar-nos

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?