977 75 27 93 coasa@coasa.org

Els millors paviments per a exteriors

nov. 21, 2023 | noticies català

Els millors paviments per a exteriors

 

A l’hora de construir o renovar espais exteriors, els factors que cal tenir en compte són molts. Un, l’elecció del paviment. I és que els paviments per a exteriors no només han de ser visualment atractius, sinó també duradors i capaços de resistir les diferents condicions meteorològiques i el desgast continu.

 

Per això, us expliquem algunes de les millors opcions en paviments per a exteriors, les quals ofereixen una bona combinació entre estil i resistència.

 

Factors a tenir en compte

 

Els paviments per a exteriors han de presentar una sèrie de característiques essencials per garantir, com hem dit, durabilitat i resistència:

 

  • Han de ser resistents i capaços de suportar el desgast constant causat per factors climatològics i/o pel trànsit de vianants o vehicular. Només així mantindran la seva aparença i funcionalitat al llarg del temps.
  • No tots els paviments exteriors s’han de cuidar de la mateixa manera, però tots s’han de cuidar, en menor o major mesura. És important que sàpigues quines cures necessita la teva elecció.
  • Propòsit. No és el mateix un paviment pensat per organitzar esdeveniments esportius que un pensat per descansar. L’ús que se li donarà determinarà quin tipus de material serà el millor.

 

Materials per a paviments exteriors

 

Descobrim alguns dels millors materials per a paviments exteriors 👇🏻

 

Pedra natural

 

De vegades, tornar a allò clàssic és un encert. La pedra natural aporta elegància i sofisticació a qualsevol espai exterior. Algunes de les opcions més populars són el granit, el travertí o la pissarra , ja que la seva durabilitat i resistència són molt elevades.

 

Aquests paviments són ideals per a patis, terrasses i senders, ja que requereixen poc manteniment i en conserven la bellesa al llarg dels anys.

 

pintar-casa-per-reforma

Fusta

 

Crec que tots i totes coincidim que la fusta sol quedar molt bé a la majoria de cases. Però, és clar, és cert que el seu manteniment és més costós que a la resta de materials.

 

Per això, es recomana optar per la fusta per a paviments exteriors quan no siguin completament exteriors, és a dir, que estiguin mínimament coberts o protegits d’alguna forma.

 

Una tipologia de fusta aconsellada per a paviments exteriors és la fusta d’ipé , coneguda per la seva alta resistència i la seva bonica estètica. A més, és resistent a insectes, fongs i condicions climàtiques adverses. És ideal per a cobertes i àrees de piscines, ja que atorga un toc natural i càlid a qualsevol espai exterior.

 

pintar-casa-per-reforma

Rajoles porcellàniques

 

Les rajoles porcel·làniques són una opció molt versàtil per a paviments per a exteriors, ja que imiten l’aparença de la pedra, la fusta o fins i tot el ciment. Aquest material és resistent a les taques ia l’aigua, per això és una bona elecció per a patis i zones de descans a l’aire lliure.

 

A més, aquest material permet una personalització il·limitada, ja que disposa d’una àmplia gamma de colors i patrons.

 

Formigó estampat

 

El formigó estampat és una alternativa excel·lent per a aquells que busquen un material assequible però igual d’estètic que la resta. I és que aquest imita l’aparença de la pedra natural o maons, oferint una solució duradora i de fàcil manteniment.

 

Si heu de pavimentar un pati, una entrada d’automòbil o una àrea de piscina, el formigó estampat és una molt bona opció.

 

pintar-casa-per-reforma

Composite

 

Els decks de composite són una opció moderna i sostenible per a espais exteriors. Estan fets d´una barreja de plàstics reciclats i fusta , i ofereixen l´aparença natural de la fusta amb la durabilitat del plàstic. Així, els decks de composite són duradors i antilliscants, a més d’estètics.

 

Aquest tipus de material és resistent a la decoloració, així com a la floridura i als insectes, per això, és una bona opció de baix manteniment per a terrasses i balcons.

 

Empresa de paviments per a exteriors

 

Com veus, a l’hora d’ escollir el paviment adequat per a les teves zones exteriors , has de tenir en compte l’estètica desitjada, el nivell de manteniment que estàs disposat a fer i la resistència requerida per enfrontar les condicions climàtiques -o d’altres-.

 

Des de Coasa, com a empresa constructora amb molts anys d’experiència al sector, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. Necessites ajuda al teu projecte de paviments per a exteriors? Parlem sense cap compromís!

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?