A Coasa ja us vam parlar de les macro construccions en alguna ocasió, tot i això al blog d’avui tornem a reprendre el tema per a fer referència a l’última macro construcció realitzada en temps rècord en aquests dies. Sabeu de què parlem? Exacte! L’hospital de Wuhan.
Amb l’arribada del coronavirus, i trobant-se Wuhan al focus de la infecció, el govern va tenir que optar per mesures dràstiques i extraordinàries per abastir a la població amb els serveis sanitaris adequats per a fer front a la malaltia i el gran volum d’infectats.
Per aquest motiu va mobilitzar tota la maquinària i el personal del sector de la construcció i ha erigit en un temps de 40 dies, un hospital amb una extensió d’uns 34.000 metres quadrats (cinc vegades el Bernabéu) i capacitat per a 1000 pacients.
El sistema de construcció és el mateix que el d’un edifici d’oficines europeu, comú en la construcció d’hospitals militars i de campanya per a organismes com a ACNUR o FAO. Es tracta d’estructures metàl·liques prefabricades que s’uneixen amb caragols. Això dóna la possibilitat d’aixecar un pis cada dia.
Aquestes dades resulten absolutament al·lucinants, tenint en compte que al nostre país es tarda una mitja de sis anys en acabar un hospital. El problema és que la construcció és molt important en les polítiques de treball i construir “molt ràpid” es traduiria automàticament en manca de treball, reduint així la bossa de feina.
Però la realitat és que l’arquitectura moderna permet assolir tot això, una manera de construir molt més ràpida que la seva antecessora de maó i pedra.
Què us ha semblat? Des de Coasa tenim una predilecció per aquest tipus de notícies que ens mostren diàriament l’importància que té la construcció, l’eficiència i l’efectivitat en la nostra societat.
Esperem que us hagi agradat i us esperem al pròxim blog!