977 75 27 93 coasa@coasa.org

Innovació al sector de la construcció

oct. 11, 2019 | noticies català

Les noves tecnologies ja estan presents en moltes edificacions i processos de construcció. Us parlem sobre algunes d’elles molt interessants:

Impressió 3D


Amb aquesta tècnica és possible “imprimir” una casa habitable. Aquesta tecnologia ha entrat al món de la construcció i ja permet treballar amb varietat de materials.

A la Xina es va construir el primer complex de fins a 1000 m². La impressora fa 7 metres d’alt per 10 d’ample i 40 de llarg. El complex es va fer amb la fabricació de macro peces a la fàbrica i després portant-les al seu destí. També existeixen models que utilitzen la impressora al mateix lloc de la construcció fabricant cases de 2 plantes en menys de 24 hores.

Tot i això l’ús de la impressió 3d està més avançat i és més usual per la construcció de maquetes prèvies dels projectes. Aquestes maquetes es poden fer a la perfecció en algunes hores.


Drons
Si bé segur que heu sentit a parlar de l’aplicació dels drons per distribuir paquets a les cases, els drons també arriben a les aplicacions industrials. Els drons poden col·laborar en la construcció d’estructures.

Un dron permet fer un seguiment de l’obra de forma molt gràfica i també poden cobrir els treballs perillosos o antihigiènics. El dron en la construcció es pot aplicar també pel mesuratge i control de la geografia del terreny o cartografia gràcies a la seva capacitat d’analitzar grans hectàrees de superfícies en poc temps.

L’ús de drons a la construcció pot reduir fins un 25% la despesa total. En conclusió doncs el dron s’utilitza principalment per:

· Seguiment en temps real.
· Comprovació d’un punt concret que sigui de difícil accés o perillós.
· Per mostrar als clients el resultat de les obres amb unes perspectives úniques.
·Reducció de riscos laborals enfront algun element perillós que sigui detectat.

Robots de construcció:

Existeixen robots de construcció que s’orienten a través de plànols tridimensionals per construir i calcular la quantitat de material necessari.

Un robot en forma de camió amb un braç d’aproximadament 30 metres és ja capaç de construir una casa en 2 dies amb moviments que superen 4 cops la velocitat dels humans. Pot distribuís 1000 maons per hora sense descans. A més alguns robots poden tallar i adequar els maons abans de col·locar-los definitivament.

Queda per veure si la qualitat i durabilitat d’aquestes construccions en enfront del ciment tradicional tenen bons resultats.

Us imagineu la construcció dintre d’uns anys?

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?