977 75 27 93 coasa@coasa.org

Microciment

abr. 9, 2021 | noticies català

És possible que últimament hàgiu sentit a parlar del microciment, un material molt utilitzat en l’actualitat en interiorisme, que dóna un toc diferencial als espais, i els dota d’una estètica industrial i moderna relativament assequible.

 

Però, quina és la diferència entre el ciment polit i el microciment? A Coasa us ho expliquem!

 

Tant el microciment com el ciment polit són revestiments decoratius que sobretot s’apliquen en sòls i parets, però la diferència entre ambdós recau principalment en el mode de producció.

Diferències

Mentre que el ciment polit és un material artesanal, elaborat en obra amb ciment Portland, sorra i aigua, el micociment, d’aspecte més suau i llis és un producte industrialitzat format per una barreja de cimenticia millorada que facilita la seva aplicació i redueix la necessitat d’afegir-ne un gran gruix a l’hora de l’aplicació.

 

Pel que fa l’aplicació, en el cas del ciment polit es fa amb plana i la seva correcta col·locació depèn de l’experiència del paleta per a aconseguir la plasticitat necessària i el color desitjat.

 

La mescla s’estén sobre la solera de formigó del forjat, en una sola capa d’almenys 5 cm de gruix, podent reforçar-se també amb una malla electrosoldada d’acer intercalat.

 

En el ciment polit poden aparèixer fissures a causa de l’efecte de retracció que experimenta el ciment durant l’enduriment. Això fa inevitable la incorporació de juntes de dilatació que, com a mínim, han de distribuir-se en quadrants de 4-5 m, a més que cal un estudi de càrregues per part d’un professional.

 

Si parlem del microciment, requereix mà d’obra especialitzada i s’aplica un mínim de dues capes, (d’un gruix de 2-3 mm). En funció del gruix aplicat, aquest material té diferents graus de resistència al ratllat, al desgast i a la compressió, però mai sobrepassarà els 4 mm.

 

Per finalitzar la seva col·locació, s’acaba el treball amb segelladors acrílics, poliuretans, laques i ceres. Un dels punts forts del microciment, que està fent que sigui una opció tan utilitzada és la seva versatilitat, ja que permet aplicar-lo tant a l’interior com en l’exterior i sobre tota mena de superfícies horitzontals i verticals.

 

Fins aquí el nostre blog sobre els tipus de ciment i les seves aplicacions, amb quin us quedeu?

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?