977 75 27 93 coasa@coasa.org

Microliving com a tendència creixent en la construcció

juny 5, 2024 | noticies català

Microliving com a tendència creixent en la construcció

A l’hora d’adquirir un nou habitatge, hem de tenir diversos aspectes en compte: la ubicació i la zona on es troba, l’antiguitat de l’edificació, el preu…, i sobretot, el disseny i la distribució. Fa unes dècades, el més comú era canviar de casa per trobar un immoble més gran, més espaiós, amb més habitacions i fins i tot àrees de jardins i terrasses.

Avui en dia i des de fa uns anys, la tendència ha canviat. El que busquen sobretot les noves generacions són espais més petits, econòmics i ben ubicats. És el que es coneix com a  “microliving”, una tendència que emergeix davant l’urbanització massificada de les ciutats, la falta d’espai i l’accelerada disminució de recursos.

Es basa en crear espais eficients i multifuncionals més enllà dels metres quadrats i que, per tant, una parella, una família, joves emancipats… puguin gaudir de les comoditats essencials en un espai reduït.

microliving pisos

 

Quins beneficis aporta la tendència del microliving?

A l’hora de trobar un nou habitatge, les noves generacions prioritzen la ubicació i la comoditat per sobre de les dimensions. És a dir, busquen la comoditat d’habitatges cèntrics i ben connectats amb els seus llocs de treball i altres serveis convenients. Així mateix, és una resposta a diverses problemàtiques:

Estalvi econòmic

Els microhabitatges solen ser més assequibles que altres pisos i habitatges tradicionals degut a les seves dimensions reduïdes. Per tant, tant els costos d’inversió com els de manteniment i serveis públics són més econòmics.

Ubicació convenient

Aquests microhabitatges solen ubicar-se al centre de les ciutats, sent pisos potser més antics i de mida restringida petita. El fet de ser cèntrics implica més facilitat per accedir a nombrosos serveis, transport públic, etc., i així reduir els desplaçaments llargs.

Minimalisme

Viure en un espai reduït limita l’acumulament d’objectes innecessaris i, tant l’estètica com la mentalitat adquirida pels residents, promou la consciència minimalista sobre l’espai i la qualitat per sobre de la quantitat.

Sostenibilitat

Viure en un espai petit implica un menor consum de recursos. En conseqüència, l’impacte mediambiental de l’habitatge també serà menor.

 

espai micro habitatge

 

Com afecta el microliving en la construcció i disseny d’espais?

L’essència del microliving recau en la multifuncionalitat dels espais i la seva adaptabilitat, incloent en la concepció de l’espai elements mòbils, flexibles i plegables.

Parlem d’estructures i mobiliari capaços de canviar la seva disposició espacial i funció inicial per adaptar-se a les diverses activitats i necessitats del dia a dia. Així, mobles plegables i modulars, parets corredores… són elements pràctics i idonis per a aquests tipus d’espais.

D’aquesta manera, el microliving ha esdevingut, no només un nou estil arquitectònic i de disseny, sinó també un nou estil de vida que guanya cada vegada més terreny entre les noves generacions.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?