977 75 27 93 coasa@coasa.org

Naus industrials prefabricades

gen. 19, 2023 | noticies català

Naus industrials prefabricades

 

Els avantatges de la construcció de naus industrials prefabricades són nombrosos. Per això, estan agafant importància en el sector de la construcció i, de fet, són la opció principal per a moltes empreses.

 

La rapidesa, versatilitat i agilitat en la construcció fan que les naus industrials prefabricades siguin l’elecció de molts.

 

Què són les naus industrials prefabricades?

 

La construcció prefabricada és un sistema de construcció en el qual es divideix una infraestructura i es fabriquen els diferents components per separat. Així, posteriorment es realitza el respectiu muntatge a la ubicació final de l’edificació.

 

Per tant, a diferència de la construcció convencional, en la qual es duu a terme la construcció in situ, la construcció prefabricada es basa en la construcció de les peces per separat per, després, transportar-les al lloc on realment s’ubicarà l’estructura.

 

Tipus de naus prefabricades

 

Tot i que hi ha diferents tipus de naus industrials prefabricades, us en parlarem dels dos més comuns: les de formigó i les d’acer o metàl·liques.

 

A banda, també trobem naus prefabricades desmuntables i naus plegables. Les primeres es caracteritzen per la seva capacitat de desmuntar-se, per tant, perquè permeten recuperar els diferents elements i ser reutilitzats. Les segones, les plegables, es caracteritzen per la seva estructura metàl·lica plegable que permet que la nau pugui ser transportada fàcilment i, també, que pugui canviar d’ubicació amb comoditat.

 

Naus prefabricades de formigó

 

Aquest tipus de naus és dels més recurrents i usats per les empreses. Proporcionen durabilitat i seguretat i, a més, un espai lluminós i resistent que s’adapta a qualsevol tipus d’activitat que s’hi hagi de realitzar.

 

S’apropa a les característiques de les naus convencionals però amb dos avantatges clau: major agilitat i menor preu.

 

Naus prefabricades d’acer o metàl·liques

 

Aquest tipus de naus també és força usat. L’acer és un material molt resistent i durable, per això, són una opció molt escollida entre les empreses. Les seves peces són més lleugeres que les de les naus prefabricades de formigó, per això suposen un avantatge en relació a l’agilitat i facilitat de muntatge.

 

Avantatges de les naus industrials prefabricades  

 

Hem vist per sobre els avantatges d’aquest tipus de naus. Ara, però, és hora d’endinsar-nos-hi. Quins són els principals avantatges? 👇🏻

 

💸 Estalvi econòmic

 

El cost pot ser fins a 10 vegades menor que el de les naus convencionals, ja que es redueixen dràsticament els temps d’obra.

 

Estalvi de temps

 

En alguns casos, la prefabricació comporta menys de la meitat del temps en comparació a la construcció tradicional. Això es deu a l’eliminació dels factors climàtics, a una millor planificació inicial, a l’estalvi de gestions burocràtiques, a la reducció d’interrupcions sobtades, etc.

 

📋 Estalvi burocràtic

 

Les naus prefabricades, a diferència de les naus convencionals, no requereixen tanta gestió burocràtica ni tants permisos. Com no són construccions físiques perennes, la gestió és més senzilla.

 

🚚 Mobilitat

 

Tots sabem que les construccions convencionals no poden moure’s. Les prefabricades, sí. I no només un cop, sinó sempre que calgui o es necessiti. És clar, no cal fer-ho cada dos per tres, però sí es pot desmuntar l’estructura i transportar-la a un altre lloc si així es requereix.

 

🥽 Més seguretat

 

La construcció prefabricada suposa un avantatge clau respecte la tradicional: la seguretat. Clar, no és el mateix construir en un taller, on tot està sota control, on l’entorn és calmat i segur… que a l’aire lliure, on hi ha contratemps que no depenen d’un mateix ni de la pròpia empresa. Els riscos existents en una obra convencional són pràcticament inexistents en una obra de prefabricació.

 

🌱 Sostenibilitat

 

La prefabricació és un mètode de construcció respectuós amb el medi ambient. Es genera menys malbaratament durant l’obra i s’usa menys energia durant tot el procés. A més, deixa molt menys residus que l’obra convencional.

 

Necessites una empresa constructora?

 

A Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. Un dels nostres serveis estrella és la construcció prefabricada de formigó. No dubtes en contactar-nos si ho necessites.

 

constructora-obras
Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?