977 75 27 93 coasa@coasa.org

Ponts

febr. 24, 2020 | noticies català

Quan parlem de construccions, segurament a la gran majoria ens venen al cap habitatges, cases, edificis, grans superfícies, naus, carreteres, infraestructures. I de tant ventall que hi ha, segurament que és complicat pensar amb els ponts.

Doncs si, els ponts també són construccions importants dins la nostra societat i de fet una de les més antigues!

Avui a Coasa volem parlar-vos d’aquesta construcció mil·lenària que ha arribat a suposar en l’actualitat tot un monstre de la construcció, amb infraestructures tan al·lucinants com el pont més llarg del món, situat a Hong Kong.

En els inicis, els ponts més rudimentaris es feien a base de pedra i fusta. Les grans construccions dels grecs i romans, encara poden veure’s dintre dels nostres paisatges ara futuristes.

Va ser segles després, quan es van començar a utilitzar materials com l’acer i el formigó.

I sense anar més lluny, el passat 2018 es va inaugurar el pont més llarg del món. Més de 55km i 420.000 tones. Una construcció que va costar-li la vida a 10 treballadors i que va acabar amb més de 600 ferits.

El pont uneix Hong Kong amb Zhuhai i Macao, en el que es van invertir 15 milions de dòlars.

El projecte consisteix en una sèrie de ponts i túnels que connectaran les tres ciutats en un temps estimat de 40 minuts enfront de les quatre hores i mitja que fins avui costava arribar per carretera entre els punts més llargs.

Sens dubte els ponts han sigut aliats fonamentals per unir fronteres!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?