977 75 27 93 coasa@coasa.org

Ponts

febr. 24, 2020 | noticies català

Quan parlem de construccions, segurament a la gran majoria ens venen al cap habitatges, cases, edificis, grans superfícies, naus, carreteres, infraestructures. I de tant ventall que hi ha, segurament que és complicat pensar amb els ponts.

Doncs si, els ponts també són construccions importants dins la nostra societat i de fet una de les més antigues!

Avui a Coasa volem parlar-vos d’aquesta construcció mil·lenària que ha arribat a suposar en l’actualitat tot un monstre de la construcció, amb infraestructures tan al·lucinants com el pont més llarg del món, situat a Hong Kong.

En els inicis, els ponts més rudimentaris es feien a base de pedra i fusta. Les grans construccions dels grecs i romans, encara poden veure’s dintre dels nostres paisatges ara futuristes.

Va ser segles després, quan es van començar a utilitzar materials com l’acer i el formigó.

I sense anar més lluny, el passat 2018 es va inaugurar el pont més llarg del món. Més de 55km i 420.000 tones. Una construcció que va costar-li la vida a 10 treballadors i que va acabar amb més de 600 ferits.

El pont uneix Hong Kong amb Zhuhai i Macao, en el que es van invertir 15 milions de dòlars.

El projecte consisteix en una sèrie de ponts i túnels que connectaran les tres ciutats en un temps estimat de 40 minuts enfront de les quatre hores i mitja que fins avui costava arribar per carretera entre els punts més llargs.

Sens dubte els ponts han sigut aliats fonamentals per unir fronteres!

Obre el xat
💬 necessites ajuda?
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?