977 75 27 93 coasa@coasa.org

Promoure la construcció sostenible

gen. 13, 2021 | noticies català

IA en la construcción

Ja portem uns blogs destinant el nostre espai a promoure la construcció sostenible i és que creiem important potenciar aquest tipus de construcció, sobretot en aquests moments en què el planeta sembla estar demanant un canvi.

 

A Coasa sempre hem estat i seguim al costat de la sostenibilitat, ja que formem part de les empreses que aposten per les energies verdes.

 

Si en alguna cosa es manifesta l’evolució de les civilitzacions i el pas del temps per aquestes, aquest alguna cosa és sens dubte l’arquitectura de les ciutats.

 

Som coneixedors i cada vegada més, apliquem tècniques que atorguen sostenibilitat a les construccions. I és per això que en el blog d’avui us portem 2 tècniques que es troben a l’alça en el món de la construcció sostenible:

 

Disseny passiu. Aquest tipus de disseny busquen l’eficiència energètica a través de l’orientació per aprofitar la llum natural el màxim d’hores possibles. Són molts els avantatges d’aquest tipus de construcció:

 

  • Se serveix de fonts d’energia inesgotables i gratuïtes (sol i vent).
  • Nul·les emissions de CO₂ en la producció de l’energia.
  • Reducció de les demandes de calefacció i refrigeració.

 

Estructures modulars. Aquest tipus de construcció permet alçar-se sobre gairebé qualsevol terreny, per tant permet edificar allà on es considera “no edificable”, sense necessitat de “construcció”, ja que es tracta de mòduls prefabricats independents amb els quals es formaria l’estructura desitjada.

 

Això a part de reduir el pressupost, redueix considerablement el temps, i òbviament redueix les emissions.

 

Aquests són només 2 dels exemples més emprats en l’actualitat, però la construcció avança cap a un futur ple d’alternatives verdes, que harmonitzen la nostra professió amb la cura del planeta.

 

A Coasa estem pendents de cada una de les noves notícies i prometem portar-vos qualsevol novetat al respecte. Esperem que aquesta us hagi resultat interessant.

 

Fins aviat!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?