977 75 27 93 coasa@coasa.org

Riscos en el sector de construcció

set. 14, 2021 | noticies català

Avui a Coasa us parlem d’un tema que forma part del nostre dia a dia, i del dia de tots aquells que ens dediquem al món de la construcció, els riscos laborals.

 

La teoria és clara, totes les feines comporten un risc, però també és cert que n’hi ha que comporten més risc que unes altres, en aquest cas el sector de la construcció segur que ocupa un dels primers llocs en el rànquing.

 

I tot i que no encapçala la llista del sector amb més accidents, si ho fa pel que fa a els accidents mortals.

 

Les dades publicades pel Ministeri de Treball evidencien els motius més comuns pels quals es produeixen aquest tipus d’accidents entre els quals podem trobar:

 

  • Caigudes:

Considerant tant aquelles que són a mateix nivell com caigudes des d’alçada considerable.

 

  • Cop amb objecte contundent:

En aquest cas com ve referència el títol es tracta de l’impacte d’un objecte contundent, que pot provocar forts traumatismes i fins i tot la mort.

 

  • Electrocució:

Aquest també és un dels motius més habituals d’accidents en el món de la construcció, habitualment

 

  • Aplastament / atrapament:

Poden succeir durant la càrrega o descàrrega de material, per exemple, o en quedar atrapats en excavacions, etc.

  • Esforç excessiu:

Hi ha molts cops que el perill en la feina “som nosaltres mateixos” i és que un sobreesforç en el nostre sector pot resultar fatal.

 

Així doncs, avui a Coasa us hem volgut ensenyar la cara més crua de la nostra professió, alhora que volem recordar que tots aquests incidents es poden evitar si es treballa de manera professional i segura.

 

A Coasa tenim molt en compte la seguretat dels nostres equips, i treballem diàriament perquè es compleixin tots els protocols de protecció i prevenció de riscos, per assolir els nostres projectes amb la màxima eficiència i el mínim risc.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?