977 75 27 93 coasa@coasa.org

Robòtica i construcció

juny 8, 2020 | noticies català

La tecnologia va guanyant terreny diàriament, això és una realitat amb la qual hem de conviure i que alhora crea molts dubtes sobre “com serà” la construcció al futur? Són moltes les tasques humanes que ja s’han substituït per robots o sistemes automatitzats, és fàcil esperar que en un sector tan dur com la construcció, acabin sent substituïts per màquines.

De fet ja existeixen exemples de construccions autònomes, com habitatges que busquen la millor orientació solar o les que generen el seu propi aliment. Invencions que fins i tot s’escapen de la nostra imaginació, però que ja són pressents en el terreny de la investigació i innovació.

Si ens centrem en l’espai que ocupa la robòtica més convencional dins el món de la construcció, podem situar-la juntament amb les grans construccions de ponts o rasca cels, on grans braços robòtics són els encarregats de transportar i col·locar peses de gran envergadura de forma massiva.

Podem afirmar doncs, que en un termini relativament curt, les construccions seran assumides per la robòtica en un 25%, tot i que en alguns països asiàtics ja han traspassat aquesta xifra.

De fet hi ha empreses que en coneixement de la tendència i l’aposta segura de la robòtica dins el sector, estan treballant en prototips com SAM 100, un robot capaç de dur a terme una construcció completa de manera eficaç, estalviant temps i esforç.

La construcció 3D també va guanyant terreny, es preveu que cap al 2022 el 50% de les construccions comptaran amb sistemes modulars o d’impressió 3D.

Aquí s’obre un debat interessant sobre la competència que exercirà la robòtica sobre el treball humà, i de quina manera afectarà això als contractes o treballadors. Què opineu vosaltres?

Des de Coasa ens mantindrem expectants a com va inserint la robòtica en el món de la construcció i us anirem informant com sempre, de totes les novetats del sector!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?