977 75 27 93 coasa@coasa.org

Tecnologies que transformaran el sector de la construcció

des. 21, 2021 | noticies català

No ens equivoquem si afirmem que el món està canviant. El panorama digital està avançant a una velocitat cada dia major i tots els sectors s’estan veient influïts. Així, avui us portem una entrada sobre digitalització i construcció. Concretament, sobre tecnologies que transformaran el sector de la construcció.

 

Fa uns anys, ningú es podia imaginar que digitalització i construcció serien paraules complementàries. Ara, és una realitat. Una realitat a la qual cal adaptar-se per poder seguir endavant.

 

De fet, amb la pandèmia pel mig, la transformació digital ha accelerat el seu pas encara més. Més necessitat, més velocitat. Ara, la qüestió ja no és si digitalitzaràs la teva empresa o no. Ara, la qüestió és quan i com ho faràs.

 

Continua llegint i descobreix aquestes tendències!

 

Tecnologia de la construcció

 

La tecnologia de la construcció és cada vegada més comuna. Els seus usos dins del sector són cada vegada més necessaris i, per això, les constructores hem d’adaptar-nos a aquest canvi.

 

Així, amb l’ajuda d’aquestes tecnologies, les empreses podem millorar les condicions de treball, augmentar l’eficiència i millorar la seguretat, entre molts altres beneficis.

 

Big Data

 

El Big Data processa enormes volums de dades. Per això, permet obtenir informació per a agilitzar els processos i millorar l’eficiència. Així, aquesta tecnologia facilita el treball en les diferents fases de la construcció.

 

Són diversos els beneficis de l’ús d’aquesta tecnologia, però entre els més destacables podem nomenar el control de maquinària, el monitoratge del conjunt de vehicles de l’empresa i el monitoratge de llocs de treball.

 

Internet de les Coses (IoT)

 

Qui ens hagués dit temps enrere que el IoT es veuria relacionat amb el sector de la construcció? Doncs és així, i més que mai! El Internet de les Coses pot veure’s involucrat en les diferents etapes del procés de construcció.

 

En la fase de planificació, per exemple, ofereix grans possibilitats per al posterior treball a peu d’obra, on pot garantir-se la seguretat, monitorar-se les condicions ambientals, etc.

 

En la fase de transport, el seu ús pot millorar el funcionament de la maquinària utilitzada i el trasllat de les matèries primeres, a més de contribuir a evitar retards, evitant possibles aturades innecessàries.

 

Fins i tot en la fase final, una vegada conclosa l’obra,  el IoT pot ser usat en les diferents tasques de manteniment.

 

Drons

 

Encara se’ns fa estrany escoltar la paraula “dron” sense pensar que és un concepte futurista. Però, en realitat, és un concepte cada cop més present. Et preguntaràs… Com pot ajudar un dron a una obra? T’ho expliquem!

 

Les càmeres dels drons poden servir de gran ajuda per tenir una vista àmplia i completa del lloc, a més d’identificar àrees de possible perill i, conseqüentment, millorar la seguretat.

 

A més, un dron pot permetre’ns controlar l’avanç de l’obra i, per tant, controlar-la a temps real. En definitiva, ens pot oferir una visió holística de l’estat de l’obra.

 

Software ERP

 

Una de les maneres més efectives de millorar la productivitat és comptar amb un software de gestió empresarial, ja que són una eina potent per poder controlar qualsevol negoci. De fet, en el sector de la construcció s’estan creant cada cop més solucions especialitzades per tal de portar un bon control d’obres.

 

Així, aquesta tecnologia no sols optimitza les operacions, sinó que també pot integrar tota la informació que procedeix de les diferents àrees. D’aquesta manera, permet realitzar un seguiment de l’obra, conèixer els seus avanços, automatitzar informes, planificar els recursos, etc. En definitiva, tot en un!

 

L’ús d’un programari ERP, doncs, aporta un major control, una clara reducció de costos, una major efectivitat i, per descomptat, un augment de la productivitat.

 

Si vols saber una mica més, descobreix els 7 millors programes ERP per a constructores i construcció.

 

 

Així doncs, ja hem pogut veure les diferents tecnologies que estan transformant i transformaran el sector de la construcció. I és que, avui dia, digitalitzar-se és una necessitat.

Abans de la pandèmia, la indústria ja estava encaminant-se cap a la transformació digital, però amb ella, aquest procés s’ha vist obligat a accelerar.

 

A Coasa som conscients d’aquest canvi, d’aquesta realitat. Per això, intentem adaptar-nos dia a dia per millorar els processos, ser més eficients i oferir el millor servei i experiència als nostres clients 👏🏻

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?