977 75 27 93 coasa@coasa.org

Tendències sostenibles en la construcció: rehabilitació d’edificis

maig 16, 2024 | noticies català

Tendències sostenibles en la construcció: rehabilitació d’edificis

La tendència cap a pràctiques més sostenibles per minimitzar l’impacte mediambiental és cada vegada més comú. Per això, avui us volem parlar sobre els nous principis en la construcció sostenible.

 

Principis bàsics en la construcció sostenible

Ja fa anys que es vaticina el nou rumb del sector de la construcció. I és que optar per materials sostenibles és només una part de tot el conjunt. La realitat és que existeixen diverses pràctiques que fomenten una arquitectura sostenible amb un baix impacte mediambiental.

 

Algunes d’elles les vam exposar en el post Tendències en el sector de la construcció per al 2022, però com tot evoluciona, aquí us deixem un recull de tendències sostenibles en el sector de la construcció.

 

Disseny entorn a la biofília

La biofília es centra en la connexió entre la natura i l’inidividu, buscant el benestar físic i mental, regulant l’estrés i millorant el comfort.

 

El disseny biofílic, doncs, parteix de fusionar l’arquitectura amb la naturalesa i fomentar espais verds que promoguin el benestar i la productivitat.

 

disseny-biofilia

Lluminària acústica

És un nou enfocament que fusiona una llum agradable amb propietats d’absorció de soroll. S’utilitza feltre, ampolles de plàstic reciclades i altres materials acústics efectius per produir-les, contribuint també a la reducció de residus.

 

Construcció modular

Els mòduls prefabricats permeten una edificació mes ràpida i adaptable, a més que permeten desaprofitar menys materials i són més respectuosos amb l’entorn.

 

Noves tecnologies

No cal dir que les noves tecnologies com la intel·igència artificial, la realitat virtual i augmentada o la fabricació en 3D són factors transformadors i decisius en el futur del sector de la construcció: projectes més segurs, optimització de recursos i augment d’eficiència.

 

impressio-3d

Rehabilitació i reforma d’espais

Per últim, amb aquesta pràctica es vol donar una segona vida a edificis i espais antics, conservant-ne el patrimoni arquitectònic i disminuïnt els residus provinents de la demolició. És la forma d’aprofitar l’edificació existent i minimitzar costos i materials.

 

Per una banda, una reforma consisteix en canviar, modificar o substituir components, més per raons estètiques que no per mal estat de conservació.

 

Per l’altra, una obra de rehabilitació es realitza quan hi ha elements o components d’un espai o edifici que estan en mal estat, per tant, subjecta a raons funcionals. D’aquesta manera, es pot aplicar en elements interns i externs de l’edifici per tal de minimitzar riscos.

 

Un dels serveis que oferim a Coasa és el d’obres de reforma i rehabilitació. Fes-hi un cop d’ull 😉

rehabilitacio-edifici-modernista
Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?