977 75 27 93 coasa@coasa.org

Una Biblioteca construïda amb enginy

jul. 14, 2021 | noticies català

Avui a Coasa venim a portar-vos una curiositat, que tot i ser d’un altre continent, ens ha semblat molt interessant, sobre la construcció d’una biblioteca.

A Indonèsia, existeix una gran taxa d’analfabetisme i falta de lectura, sobretot, a edats primerenques o en zones on les poblacions menys desenvolupades manquen d’enriquiment cultural.

Nosaltres tenim la sort de comptar amb una educació “obligatòria” per llei, això comporta que hi hagi infraestructures a l’abast de qualsevol ciutadà, perquè exerceixi el seu dret a l’educació. Però, què passaria si la lectura, l’estudi o la cultura no se’ns implantés i no se’ns donessin facilitats per a accedir-hi? Això és el que passa a Indonèsia; Falta de facilitats per a l’estudi i la lectura.

Un estudi d’arquitectura (SHAU) volia donar solució a aquest problema i va començar una tasca admirable i molt enginyosa: Reconstruir una antiga biblioteca amb uns materials que mai t’imaginaries, això va fer recuperar la motivació i la facilitat d’accedir a un lloc d’estudi i lectura per a la població d’Indonèsia. Convertint-se així, en un lloc admirat i de gran referent per a la població veïna.

Una imatge molt positiva, divertida i innovadora

L’estudi SHAU volia que la biblioteca fos un lloc agradable on poder estar a gust i motivacional, sense la necessitat d’utilitzar aire condicionat.

Per això, van decidir enginyosament utilitzar 2000 galledes de plàstic per a gelats reutilitzades.
Aquests materials tan poc comuns en construcció, van resultar molt eficaces ja que possibilitaven una gran estètica i alhora, una gran ventilació, llum natural i un filtre solar molt necessari per als climes tropicals com el d’Indonèsia.

Aquests materials, a més són econòmics, locals i de fàcil obtenció, d’aquesta manera, reciclen futurs residus donant-los una altra vida amb una funció molt positiva tant social com ambiental.

Coasa apostem per l’energia Verda, comptem amb el certificat d’eficiència energètica categoria “A” i contribuïm en impulsar les energies netes front altres energies que són perjudicials per al medi ambient. Per aquest motiu iniciatives com aquesta d’Indonèsia són mereixedores d’ocupar un espai en el nostre apartat de notícies.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?