977 75 27 93 coasa@coasa.org

Una construcció sostenible

des. 15, 2020 | noticies català

Una construcció sostenible

 

Fa uns dies us parlàvem de l’energia verda, i es que a Coasa som molt conscients de d’importància que te tenir cura i mirar de produir el mínim impacte en el medi.

 

De fet, el sector de la construcció, considerat com un dels generadors de residus que encapçala les llistes, ja porta anys proposant-se reduir el flux de residus i disminuir el percentatge d’aportació.

 

Si ens ficcem en les xifres, dels més de 2.500 milions de tones de residus que es generen anualment a Europa, un 36,4% prové de l’activitat de construcció. Les restes d’obres, com la ferralla, el ciment utilitzat, o altres materials constitueixen un dels principals focus de contaminació.

 

Per aquest motiu, la UE es planteja cada any l’objectiu de reduir aquestes xifres. De fet aquest passat 2020 es va fixar una reducció de fins al 70% i segons la mitja, s’ha aconseguit un 89% de reciclatge segons l’Eurostat.

 

Tot i això, la taxa de reutilització de material reciclat, que suposaria un estalvi real de l’extracció de matèries primes només arriba al 12%.

 

I perquè és tan baixa aquesta xifra? El problema de la burocràcia, els interessos de fabricants i la desconfiança cap als materials reciclats estan sobre la taula i tot i que s’estan destinant esforços per a arribar a una construcció sostenible, encara hi ha molts punts calents que creen controvèrsia front a l’economia circular, però és possible.

 

Haurien d’existir condicions de reciclatge i potencialitats en les cadenes de valor per als materials. Actualment ja estan començant a existir experiències d’aliances en el sector per a reciclar i reutilitzar com a recursos, residus d’obra fins ara impensables.

 

És el cas del projecte LIFE-REPOLYUSE, finançat per la mateixa UE que promou la reutilització sostenible dels residus d’escumes de poliuretà que, actualment, són gestionats com a residus inerts o recuperats amb tècniques no sostenibles.

 

Com veieu, la construcció també està implicada en el camí al canvi i a Coasa estem molt orgullosos de formar-hi part amb iniciatives com l’energia verda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?