977 75 27 93 coasa@coasa.org

Com construir un habitatge ben aïllat?

nov. 17, 2022 | noticies català

Com construir un habitatge ben aïllat?

 

Ara que s’acosta el fred, aquesta entrada és més adequada que mai. Perquè, tot i que al nostre país les temperatures no són extremes, hi ha mesos molt gelats i mesos molt calorosos en què el confort dels habitants pot millorar notablement amb un bon aïllament tèrmic. Descobreix com construir un habitatge ben aïllat!

 

Segueix llegint 👀

 

Aïllament tèrmic

 

L’aïllament tèrmic és la capacitat dels materials per oposar-se al pas de la calor per conducció. Per tant, un material ben aïllant s’oposa a què el fred i la calor el travessin. A més, també s’oposa a la humitat i el soroll.

 

Així, gràcies a l’aïllament tèrmic, els avantatges són presents tant a l’hivern com a l’estiu: a l’hivern es redueix la pèrdua de calor que s’escapa des de dins cap a fora, mentre que a l’estiu ajuda a bloquejar la calor que entra de l’exterior.

 

Tot avantatges, vaja!

 

I és que, amb un bon aïllament tèrmic, no només millora el confort tèrmic, sinó també l’ambient i qualitat de vida dels ocupants. A més, suposa un gran estalvi energètic, una major sostenibilitat, major durabilitat… Si vols saber-ne una mica més, t’animem a llegir una de les darreres entrades que vam preparar sobre l’aïllament tèrmic.

 

Com construir un habitatge ben aïllat?

 

Ara que ja està clar què és l’aïllament tèrmic i quins són els seus avantatges, t’expliquem com construir un habitatge ben aïllat.

 

👉🏻 Finestres ben aïllants

 

Si una cosa està clara, és que les finestres són un dels elements de la casa que més potencien la pèrdua energètica.

 

Per això, és important aïllar-les correcta i adequadament. Per exemple, amb dobles làmines de vidre o amb vidres especials de baix factor solar i transmissió tèrmica.

 

També es recomana complementar-les amb persianes per evitar una extrema incidència solar durant les èpoques més caloroses.

 

👉🏻 Aïllament de forjats

 

Els forjats també fomenten la fuga d’energia, per això, és important incloure materials tèrmics abans de construir-los.

 

Una bona opció és col·locar una base aïllant sota del forjat. Algunes de les millors opcions ecològiques són la llana mineral, la cel·lulosa i la fibra de fusta.

 

Així, aplicant un bon aïllament dels forjats de l’habitatge, aquest serà molt més confortable a nivell tèrmic i acústic. A més, també farà que les humitats siguin mínimes.

 

👉🏻 Façanes amb un bon aïllament

 

Un altre element clau on cal aplicar un bon aïllament és la façana de l’habitatge. De fet, és dels més importants a tenir en compte, ja que aquesta mesura promou l’estalvi en refrigeració i calefacció i, per tant, promou l’eficiència energètica.

 

A més, amb l’aïllament de les façanes, l’aparició dels ponts tèrmics serà pràcticament nul·la.

 

També, per altra banda, evita les condensacions de vapor que originen humitats i disminueixen les emissions de CO2 al medi ambient.

 

👉🏻 Aïllament de cobertes

 

Les cobertes també s’han d’intervenir amb aïllants i/o pintures que desvien la calor, ja que per aquestes zones es produeixen pèrdues tèrmiques molt importants. Així, no només es minimitzarà el consum energètic, sinó també s’evitaran filtracions.

 

Un dels materials ecològics més útils i versàtils és la fusta, ja que també aïlla l’habitatge acústicament.

 

coberta-fusta-aillament-termic

 

Ara que ja saps com es construeix un habitatge ben aïllat, només queda fer el següent pas. Posar-se mans a l’obra! 🏗 No dubtis en parlar-nos si ho necessites.

 

Fem que la teva casa sigui còmoda, agradable i respectuosa amb el medi ambient. Fem que l’estalvi energètic sigui una realitat!

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?