977 75 27 93 coasa@coasa.org

Com és el procés de construcció d’una nau industrial?

set. 29, 2022 | noticies català

Com és el procés de construcció d’una nau industrial?

 

Comptar amb una nau industrial és clau per al desenvolupament de gairebé tota empresa. I és que és la solució ideal per emmagatzemar grans quantitats de productes, entre moltes altres funcions. Si vols descobrir com és el procés de construcció d’una nau industrial, segueix llegint 👇🏻

 

Naus industrials

 

Abans de saber quin és el seu procés de construcció, cal saber què és exactament una nau industrial.

 

Aquestes són espais o construccions dissenyats per què en el seu interior es duguin a terme activitats relacionades amb les diferents industries. Per tant, es compta amb l’espai òptim per realitzar producció, manufactura, emmagatzematge, distribució de mercaderies o béns per al consum…

 

En definitiva, són projectes de construcció especialitzats per satisfer les necessitats de les diferents industries. Aquests amplis espais compten, doncs, amb infinites possibilitats per desenvolupar-hi diverses activitats econòmiques.  

 

Pots donar un cop d’ull a un dels nostres darrers projectes on vam construir 6 naus logístiques

 

Procés de construcció d’una nau industrial

 

Abans de posar-se mans a l’obra, cal tenir clara l’activitat que s’hi durà a terme. Això influirà moltíssim en nombrosos aspectes de la construcció, sobretot, a nivell de dimensions.

 

Un cop tot clar, ve un dels passos més importants: escollir on es construirà 🏗 El seu emplaçament és un punt molt important, ja que no tots els ajuntaments es regeixen per les mateixes normatives de construcció. Cal tenir-ho tot ben lligat.

 

Genial. Tenim l’activitat i el lloc. Ara sí, per fi toca la posada a l’acció: la construcció de la nau industrial.

 

Tot i que hi ha moltes opcions i diferents tipus de pavellons, tres dels més comuns són els següents:

 

👉🏻 Nau amb estructura d’acer: la seva construcció és ràpida i es poden aconseguir espais il·luminats més grans sense necessitat de col·locar-hi pilars.

👉🏻 Nau de formigó: per una banda trobem el formigó prefabricat, una construcció ràpida -tot i que limitada, ja que la nau no pot ser gaire alta- i, per altra, el formigó in situ, una opció econòmica però limitada pel que fa la il·luminació.

👉🏻 Nau amb construcció mixta: una de les opcions més versàtils, ja que combina l’estructura d’acer i formigó. Aquesta opció permet realitzar gran varietat de geometries estalviant costos en materials.

 

Així, tot i les diferents opcions, és cert que el procés de construcció és força semblant independentment de l’estructura escollida.

 

Condicionament del terreny

 

Per poder començar amb la cimentació, és necessari condicionar i desbrossar el terreny. Per tant, s’ha d’examinar, netejar i excavar. És un pas determinant per assegurar que després no hi haurà imprevistos. 

 

Cimentació del terreny

 

Un cop analitzat i estudiat el terreny, cal construir una base ben sòlida, ja que serà l’encarregada de transferir tot el pes de l’estructura al terreny. Solen col·locar-se estructures rígides de formigó o acer -o un mix-, les quals permeten assolir una gran duresa i solidesa. Punt important per construir una base solvent.

 

Estructura de la nau

 

Un cop cimentat el terreny, ve un pas clau: la construcció de l’estructura de la nau. Com hem comentat anteriorment, pot ser d’acer, formigó o ambdues.

 

Segons necessitats, terreny, tipus de superfície o activitat que s’hi realitzarà, entre d’altres, s’optarà per una opció o altra.

 

Tancament de la nau i coberta

 

Ara toca, ja, tancar la nau. Aquesta pot cobrir-se amb panells de formigó o acer, blocs de formigó, panells Sandwich, etc., els quals recobreixen tot el perímetre de la nau industrial (deixant lloc, és clar, per a portes, finestres, instal·lacions d’aigua, llum…).

 

Pel que fa la coberta, existeixen moltíssimes opcions per crear-ne una adaptada a les necessitats de la nau en particular, així com per implementar-hi un bon aïllament.

 

A més, tan en la coberta com en el tancament poden usar-se materials translúcids per afegir llum natural a la construcció.

 

Posada a punt

 

Recta final! 🏁 Ara és l’hora d’instal·lar canonades, cablejat, il·luminació, xarxes telefòniques i totes aquelles necessitats energètiques i de servei que requereixi l’activitat que s’hagi de desenvolupar a la nau.

 

I, per fi, la nau està llesta. Tan de bo fos així de ràpid 😜

 

 

Tan de bo aquesta informació t’hagi resultat interessant. No dubtis en contactar-nos si vols engegar el teu projecte. A Coasa som especialistes en construccions industrials! 🤝🏻

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?