977 75 27 93 coasa@coasa.org

Construcció d’aules educatives: creant espais per al futur

jul. 1, 2023 | noticies català

IA en la construcción

Construcció d’aules educatives: creant espais per al futur

 

Necessites ampliar l’espai del teu centre educatiu? Vols construir noves aules educatives? Busques una empresa constructora per dur a terme el projecte? Com a empresa de construcció compromesa amb l’educació i el progrés, entenem la importància de brindar espais educatius òptims per al creixement i aprenentatge de les noves generacions. Per això, avui parlarem de la construcció d’aules educatives!  

 

Segueix llegint!

 

Què tenir en compte a l’hora de construir una aula

 

Tots som conscients que l’educació juga un paper fonamental en la formació de les persones, per això, la construcció d’aules educatives va més enllà dels ciments i estructures físiques. S’ha de crear un entorn en el que els i les alumnes puguis florir, inspirar-se, estar a gust… Construir un centre o aula educativa requereix cura, consideració i professionalitat.

 

Disseny innovador

 

A l’hora de dur a terme un projecte de construcció d’aules educatives, cal fusionar la funcionalitat i el disseny innovador. Cal crear espais que fomentin la interacció, la col·laboració i el pensament creatiu. Per això, és important estudiar les darreres tendències educatives i treballar de la mà d’educadors i educadores per crear entorns que estimulin un aprenentatge efectiu.

 

Qualitat i seguretat

 

La qualitat i seguretat sempre són pilars fonamentals en el sector de la construcció. Per això, cal usar i aplicar materials d’alta qualitat i aplicar rigorosos estàndards de construcció per garantir la durabilitat de les aules educatives que construïm. A més, per suposat, cal assegurar-se amb precisió que es compleixen totes les normes establertes per assolir un entorn segur i saludable per a tots els futurs usuaris.

 

proces-construccio-nau-industrial

Sostenibilitat i eficiència energètica

 

La sostenibilitat ha de ser una prioritat en tot tipus de construcció. També, és clar, en la construcció d’aules educatives. Cal implementar pràctiques de construcció ecològiques, com l’ús de materials renovables, aplicació de sistemes d’energia renovable, disseny d’espais que fomenten l’ús eficient de l’energia, etc.

 

És important contribuir a la cura i protecció del nostre entorn, també per ajudar a les diferents institucions educatives a estalviar costos a llarg termini.

 

Flexibilitat

 

Ara més que mai, que tot està en constant canvi i evolució, les necessitats educatives varien dia rere dia. Per això, cal dissenyar aules educatives flexibles i adaptables. És a dir, espais que puguin ser re configurats i adaptats per adaptar-se a nous mètodes d’ensenyament, tecnologies emergents, requisits específics, etc.

 

Aules modulars

 

En els darrers anys, s’ha vist un clar augment de la popularitat de les aules modulars en l’àmbit educatiu. I és que aquestes, al ser estructures versàtils i adaptables, han revolucionat la forma en què es construeixen i usen els espais educatius.  

 

✅ Rapidesa i flexibilitat. Les aules modulars destaquen per la seva facilitat de muntatge i desmuntatge, per tant, fan que la construcció sigui molt més àgil i eficient.

 

A més, el seu disseny modular permet que l’espai es re configuri o expandeixi amb facilitat en cas de ser necessari.  

 

✅ Personalització i adaptabilitat. Les aules modulars són idònies per satisfer les necessitats de cada institució educativa, ja que ofereixen una amplia gama d’opcions de personalització i adaptabilitat. I és que aquestes poden ser dissenyades i equipades amb tot tipus d’elements i tecnologia.

 

A més, es poden afegir característiques especials, com àrees de treball en grup, laboratoris, zones d’aprenentatge a l’exterior…

 

✅ Mobilitat. Un altre benefici que presenta la construcció modular és la capacitat de mobilitat. És a dir, una aula modular pot ser transportada i reubicada segons les necessitats canviants de les diverses institucions. Per tant, les aules modulars són ideals per a escoles temporals, projectes itinerants, etc.

 

✅ Sostenibilitat i eficiència. Aquest tipus d’aules també es poden construir sota criteris sostenibles i d’eficiència energètica. No només permeten la incorporació de materials ecològics i sistemes eficients, sinó que també són reutilitzables i poden desmuntar-se sense generar residus significatius.

 

Vols veure’n un exemple?    

 

A Coasa vam ser els encarregats de dur a terme l’ampliació i reforma de les instal·lacions del Lycée Français International, un centre privat, multilingüe i internacional de Reus.

 

En concret, entre altres, vam realitzar la formació d’una infraestructura per a un edifici modular, el qual suposaria un nou espai per a aules.

 

Vols fer-li una ullada al projecte? Fes clic aquí

 

empresa-constructora-reus

Necessites una empresa constructora?

 

A Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte de construcció d’aules educatives. No dubtes en contactar-nos si ho necessites.

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?