977 75 27 93 coasa@coasa.org

Construcció sostenible: fes que el teu projecte sigui respectuós

juny 19, 2023 | noticies català

Construcció sostenible: com fer que el teu projecte sigui més respectuós

 

Vols dur a terme un projecte de construcció que sigui sostenible i respectuós amb el medi ambient? Necessites ajuda per aconseguir que el teu projecte no perjudiqui l’entorn? Aquest post sobre construcció sostenible t’interessa!

 

I és que cada cop augmenta més i més la necessitat d’apostar per un tipus de construcció verda que no afecti l’entorn i sigui conscient de la importància de protegir-lo i cuidar-lo. Ja portem massa anys destruint-lo, encara que inconscientment, no creus? És hora de canviar el paradigma i pensar des de l’empatia i el respecte vers el nostre planeta!

 

Què és la construcció sostenible

 

La construcció sostenible consisteix en un nou model d’edificació en el que es té en compte l’impacte ambiental durant tot el procés de construcció. Així, el seu objectiu és reduir tots els impactes ambientals que es generen alhora que es garanteix la viabilitat econòmica del sector.

 

Així, la construcció sostenible té en compte factors com l’ús eficient dels recursos, l’ús de materials de construcció i recursos naturals no perjudicials per al medi ambient, l’ús d’energies renovables, etc. per tal de reduir al màxim l’impacte ambiental i obtenir edificacions eficients i respectuoses amb l’entorn i les persones.

 

Per què hem d’apostar per la construcció sostenible

 

És evident que la construcció sostenible no és una opció, és una necessitat.

 

Són molts els sectors que busquen formes de satisfer les seves pròpies necessitats de desenvolupament, però amb l’amenaça del canvi climàtic, s’han de realitzar esforços per assegurar que aquest desenvolupament no afecti negativament a les properes generacions.

 

En el cas de la construcció, és cert que és un sector que consumeix una gran quantitat de recursos i que genera un gran impacte ambiental. Per això, és totalment necessari que impulsi l’economia circular i prioritzi la construcció sostenible.

 

Apostar per un model de construcció sostenible…

 

👉🏻 Contribuirà a la millora ambiental i a la protecció de l’entorn.

👉🏻 Estalviarà costos durant el procés i reduirà el consum de l’edifici.

👉🏻 Millorarà la qualitat de vida i salut dels usuaris que freqüentin l’edifici.

 

Com ser més sostenible en un projecte d’obra

 

Segueix llegint i descobreix alguns consells per fer que el teu projecte de construcció sigui més sostenible i respectuós amb el medi ambient:

 

Disseny intel·ligent i eficiència energètica

 

Per construir de forma sostenible, és important enfocar-se en un disseny intel·ligent de l’edifici. És a dir, considerar aspectes com l’orientació solar, la ventilació natural i l’ús de materials ecològics.

 

L’eficiència energètica també és fonamental. Per exemple, augmentar l’eficiència dels sistemes de climatització de l’edifici és imprescindible, ja que són un dels focus d’impacte ambiental de l’edificació. Millorar-los i optimitzar-los és clau per assolir un gran estalvi energètic.

 

Altres alternatives per millorar l’eficiència energètica són l’ús d’aïllaments contra la radiació solar, el disseny bioclimàtic de l’edificació, la instal·lació de sensors de llum, etc.

 

Materials sostenibles

 

El sector de la construcció porta massa temps fent ús de materials amb alts costos mediambientals. Moltes vegades, per millorar les característiques d’aquests, s’han afegit noves substancies químiques que han suposat un gran impacte negatiu per a la salut de tots nosaltres però també del medi ambient.

 

És hora de canviar, no creus? Apostar per materials de construcció sostenibles és essencial per reduir l’impacte ambiental.

 

Els materials sostenibles són aquells la elaboració i ús dels quals implica l’estalvi energètic i la minimització de l’impacte ambiental. Es consideren sostenibles els materials naturals i/o reciclats, així com aquells que puguin reciclar-se, que no continguin elements tòxics, que siguin de procedència local, etc.

 

Alguns d’ells són el bambú, la pedra, la fusta, el suro, etc.

 

Energies renovables

 

La incorporació de fonts d’energia renovable pot marcar una gran diferència en la sostenibilitat d’un projecte de construcció. Per exemple, la instal·lació de panells solars per generar electricitat neta i reduir la dependència de la xarxa elèctrica convencional pot ser un punt clau per disminuir l’impacte ambiental.

 

Segons les característiques de la ubicació de l’obra, també poden plantejar-se opcions com els sistemes d’energia eòlica o geotèrmica.

 

construccion-energia-renovable

Gestió eficient dels recursos

 

Un gran pas per millorar la sostenibilitat d’un projecte és gestionar eficient i adequadament els recursos a utilitzar. Per exemple, l’aigua. Poden implementar-se tecnologies de baix consum d’aigua o apostar per la captació i reutilització d’aigua de pluja.

 

Rehabilitació 

 

Un projecte d’obra no ha de partir des de 0 sí o sí. Prioritzar la rehabilitació davant les noves construccions també és un pilar clau de la construcció sostenible.

 

No és el mateix començar una cursa des del km 5 que des del km 0, oi? L’energia i recursos empleats són molt més elevats partint des de 0.

 

Doncs, en aquest cas, passa igual. Apostar per la rehabilitació implica una gran i notable reducció en les emissions, evitant tots els impactes ambientals que suposen les noves obres.

 

Necessites una empresa constructora?

 

A Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. La sostenibilitat és un pilar clau per a nosaltres. No dubtes en contactar-nos si ho necessites.

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?