977 75 27 93 coasa@coasa.org

La importància de rehabilitar un edifici antic

febr. 21, 2023 | noticies català

La importància de rehabilitar un edifici antic

 

Què es considera un edifici antic

 

Un edifici antic és tot aquell que té més de 40 anys d’antiguitat i que no té gens d’importància històrica o patrimonial. Simplement un ús quotidià, com per exemple els habitatges residencials. Descobreix la importància de rehabilitar un edifici antic 👇🏻

 

Objectius de la rehabilitació d’un edifici antic

 

Aquest tipus d’edificis necessiten un manteniment especial cada cert temps.

 

Amb l’objectiu d’allargar la seva vida útil, que l’estructura de l’edifici aquest en les millors condicions per a poder continuar vivint en ell sense cap mena de risc o millorar les condicions mediambientals. Sempre respectant l’arquitectura i l’estil del lloc.

 

Els principals objectius per a la rehabilitació són:

 

👉🏻 Millora de la seguretat de l’estructura.

👉🏻 Millorar els aïllaments tèrmics i acústics.

👉🏻 Millores per a evitar les filtracions d’aigua, de la pluja o possibles humitats.

👉🏻 Adequació del revestiment de façanes i parets exteriors.

👉🏻 Proporcionar una millor accessibilitat a l’immoble.

👉🏻 Incloure mesures d’estalvi energètic i materials reciclables.

 

Principals causes per a rehabilitar un edifici antic

 

Deterioració a causa del temps

El temps passa i els edificis es deterioren amb el pas dels anys i és per això que perden seguretat i estabilitat. A conseqüència d’això, els edificis requereixen una rehabilitació per a allargar la seva vida útil.

 

Deterioració per contaminació

La contaminació ambiental dels vehicles, poden deteriorar l’estructura dels edificis a causa de les substàncies residuals i contaminants que emeten. Això generalment ho veiem en ciutats grans.

 

Humitats, esquerdes o fissures

Les estructures amb el temps es deterioren i pots sortir filtracions en el formigó o en la fusta i és per això que s’ha de fer una rehabilitació ràpida perquè aquests problemes no siguin més greus al llarg del temps.

 

A més, la qualitat dels materials, els moviments sisimicos i fins i tot les humitats poden provocar l’aparició d’esquerdes i fissures que poden ser perilloses per a l’estabilitat i la seguretat de l’estructura.

 

Despreniments

Els despreniments són un perill no sols per a les persones que habiten l’edifici, ja que perd consistència i estabilitat, sinó que a més és un perill per a totes les persones que passen prop d’aquest edifici, podent provocar lesions als transeünts.

 

Millora del confort

Molts edificis antics no tenen sistema d’aïllament tèrmic i acústic. I és per això que requereixen una instal·lació de termòstats i aïllaments en sostres i parets per a un millor confort. Així com una il·luminació LED per a estalviar energia.

 

Avantatges de rehabilitar un edifici antic

 

💸 Valor de l’immoble

El valor de l’immoble augmentarà, la qual cosa ens permetrà vendre o llogar l’immoble per un preu superior al que tenia abans de la rehabilitació.

 

💡 Millora de l’eficiència energètica

Això ens permetrà estalviar molta energia gràcies a les noves instal·lacions com les llueixes LED i els termóstatos automàtics regulables. I fins i tot la rehabilitació dels celoberts per a aconseguir una millor il·luminació natural.

 

🦽 Reducció de barreres arquitectòniques

Això garanteix la comoditat d’alguns dels habitants de l’habitatge i a més, aportarà valor a l’hora de vendre o llogar el teu habitatge.

 

🏢 Allargar la seva vida útil i millorar la qualitat de l’edifici

Això permetrà viure en l’edifici durant molts més anys, amb una comoditat i una seguretat millor per als habitants. A més, podem mantenir l’essència de l’edifici i la seva estructura, però utilitzant millors materials per a obtenir una major durabilitat i qualitat. Augmentant el valor estètic d’aquest.

 

👉🏻 Per a veure més projectes de rehabilitació d’edificis… Clica aquí.

 

Necessites una empresa constructora?

Des de Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. Un dels nostres serveis és la rehabilitació d’habitatges per a donar-li una altra oportunitat i millorar el teu habitatge. No dubtis a contactar-nos si ho necessites.

 

empresa-constructora-rehabilitacion-edificios
Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?