977 75 27 93 coasa@coasa.org

La importància del manteniment en naus industrials

set. 30, 2022 | noticies català

La importància del manteniment en naus industrials

 

Si una cosa està clara és que les construccions de les naus industrials estan fetes i pensades per ser molt duradores. No obstant, això no significa que no necessiti manteniment. De fet, és essencial per allargar la seva vida útil! Segueix llegint i descobreix la importància del manteniment en naus industrials 👇🏻

 

Manteniment en naus industrials

 

Quan parlem de manteniment en naus industrials ens referim a les accions que es realitzen per què una construcció industrial es mantingui en bones condicions. És ben cert que les infraestructures industrials funcionen sense parar, per això el seu manteniment és essencial; per garantir el bon funcionament de l’activitat diària que s’hi executa.

 

A més, les naus industrials, tot i ser edificacions molt resistents, sofreixen l’agressió d’agents externs, la qual cosa pot provocar humitats, oxidació o pèrdua de funcionalitat, entre d’altres.

 

El manteniment és, per tant, un aspecte clau. Una necessitat!

 

Beneficis del manteniment en naus industrials

 

Realitzar un manteniment regular en naus industrials suposa molts beneficis, sobretot, a llarg termini.

 

Alguns d’ells són…

 

  • Evitar parades de producció per imprevistos, com per exemple problemes amb la maquinaria, fugues d’aigua, filtracions, errors elèctrics, etc. Amb un bon manteniment, es poden prevenir aquests tipus de problemes.
  • Millorar la productivitat i eficiència, no només per l’augment de seguretat i comoditat, sinó també per l’absència o reducció de problemes tècnics o amb infraestructures.
  • Estalvi considerable, ja que és més econòmic un manteniment regular que una reparació quan el mal estigui fet. A més, tenir les instal·lacions en bones condicions repercuteix en l’estalvi d’electricitat.
  • Major seguretat, ja que es redueixen els riscos de sofrir accidents, imprevistos, problemes tècnics, etc. Un bon manteniment és la clau.
  • Millor imatge de l’empresa, no només de cara a clients i proveïdors, sinó també als propis treballadors, els quals treballaran envoltats d’un ambient agradable i segur

 

Tipus de manteniment en edificacions industrials

 

Parlar de manteniment és un tant genèric. I és que, en realitat, podem destacar-ne de dos tipus. Això sí, cal tenir en compte que ambdós són coexistents, per tant, l’existència d’un no exclou l’altre.

Manteniment preventiu

 

Aquest tipus de manteniment és aquell que es produeix abans que succeeixi cap problema en concret. Per tant, són totes aquelles accions de manteniment que es duen a terme per prevenir.

 

Així doncs, és un tipus de manteniment proactiu que es realitza de forma periòdica i que serveix per prevenir incidents, errors, etc.

 

Aplicar aquest tipus de manteniment en naus industrials…

 

  • Evita que es produeixin problemes que suposin una intervenció major.
  • Estalvia costos a llarg termini.
  • Augmenta la seguretat dels treballadors.
  • Incrementa l’eficiència.

 

El manteniment preventiu és una bona estratègia en naus industrials. De fet, és una prioritat.

 

Manteniment correctiu

 

Aquest tipus de manteniment és, pel contrari, reactiu. És a dir, soluciona un problema que ja s’ha produït. I és que, encara que el manteniment preventiu ajuda a disminuir aquests tipus de problemes, és inevitable que, de tant en tant, en succeeixi algun.

 

Els problemes inesperats són inevitables, per això també ho són les actuacions concretes, ja sigui sobre elements estructurals, equips de producció, instal·lacions elèctriques, etc.

 

Tan de bo tot es pogués prevenir, però no és així 🙄

 

Així, tot i que ambdós tipus de manteniments són diferents, no són excloents entre ells. És cert que el manteniment preventiu farà que les actuacions concretes disminueixin, però no que s’acabin per complet. Per això, és important tenir clara la importància de la seva coexistència 🤝🏻

 

 

Esperem que amb aquesta lectura que hem preparat per a tu tinguis més clara la importància del manteniment en naus industrials.

 

Quan es tracta de seguretat i eficiència, cal ser ben seriosos! No dubtis en contactar-nos si ho necessites.

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?