977 75 27 93 coasa@coasa.org

Maons ecològics

des. 16, 2019 | noticies català

Cada cop són més les empreses que treballen amb maons ecològics i materials més sostenibles, pel fet que la fabricació de maons tradicionals necessiten molta energia, això es tradueix en un important impacte ambiental.

La fabricació de maons tradicionals, utilitza combustibles altament contaminants com ho són les llandes, olis i residus industrials, entre altres. A part d’això, el procés de fabricació resulta molt perjudicial per a la salut humana, a causa de les emissions i partícules que es desprenen.

A més l’explotació de les pedreres afecten el paisatge, la seva estructura i configuració.

Per aquest motiu, són cada cop més les iniciatives ecològiques que pretenen reinventar el maó tradicional, amb alternatives més sostenibles. Així és com sorgeix el concepte de maó ecològic.

Els tipus de maons ecològics que es coneixen actualment són els següents:

Maons de cendra de carbó: Van sorgir gairebé fa 20 anys, i resulten la millor manera d’aprofitar la cendra generada a les centrals tèrmiques de carbó.

Maons negres: Aquesta és una opció similar a l’anterior, tot i que encara es troba en fase de prototip. En aquest cas s’aprofitarien els residus extrets de l’indústria del paper.

Maons de cànem palla o closca de cacauet: Aquest tipus de maons tenen unes propietats tèrmiques increïbles i resulten 100% sostenibles.

Maons irregulars: Es tractaria d’un tipus de maó realitzat amb argila, però amb la peculiaritat que combina un maó rectangular amb un de triangular, aconseguint així una forma geomètrica que permet l’aïllament sonor i la refrigeració.

Maons de terra o sorra comprimida: Tot i que la seva fabricació resulta més cara i amb la contra de la seva fragilitat, aquest tipus de maons proporcionen un aïllament molt superior que la resta.

Maons de fum congelat: Aquest innovador maó aguanta fins a 160000 vegades el seu propi pes. Fabricat amb aerogel, un sòlid súper lleuger utilitzat per a la construcció de material espacial, podria passar a formar part del nostre dia a dia.

Maons confeccionats amb residus domèstics: Un exemple serien els maons de plàstic reciclat.

Què us han semblat els maons ecològics? A Coasa sempre estem al dia amb tota la innovació i avanços i per descomptat que nosaltres també apostem per la sostenibilitat!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?