977 75 27 93 coasa@coasa.org

Què són els habitatges modulars i quins avantatges comporten?

ag. 1, 2022 | noticies català

Tot avança, tot evoluciona i tot canvia. Per això, en el món de la construcció hem d’estar constantment pendents de noves tendències i novetats, com és el cas dels habitatges modulars.

 

I és que aquests, gràcies als seus bons resultats a termes d’eficiència, reducció de costos i sostenibilitat, s’estan obrint pas en el món de la construcció. I sembla que arriben per quedar-s’hi.

 

Segueix llegint i descobreix què són i quins avantatges comporten 👇🏻

 

Habitatges modulars, què són?

 

Una casa modular és aquella que es construeix, com bé diu el seu nom, per mòduls. Així, aquests mòduls es construeixen en un taller o fàbrica per, posteriorment, transportar-los fins el lloc on s’ha de muntar l’habitatge.

 

Així doncs, tot i que a termes estètics no es diferencien tant de les cases tradicionals, sí hi tenen un punt diferenciador. I és que, al usar-se un sistema industrialitzat, es millora i accelera el procés de construcció.

 

A més, gràcies a les seves característiques ofereixen una major eficiència energètica, són més respectuoses amb el medi ambient i, normalment, inclouen sistemes d’energia renovable i generen menys residus.

 

Cases modulars vs Cases prefabricades

 

Tot i que molts cops es fa ús d’aquests conceptes de forma indiferenciada, és cert que no són el mateix. El seu principal tret diferenciador rau en la fabricació.

 

Per una banda, les cases prefabricades es dissenyen i construeixen en un mateix lloc per, posteriorment, ser transportades a la seva ubicació final.

 

Per altra, les cases modulars, en canvi, realitzen la fabricació i muntatge per parts. I, a diferència de les cases prefabricades, el seu muntatge es fa a la ubicació final.

 

Avantatges dels habitatges modulars

 

Les cases modulars comporten nombrosos avantatges davant la construcció tradicional. És clar, les cases tradicionals també tenen els seus pros, però avui les deixem descansar una mica per conèixer els dels habitatges modulars 🙌🏻

 

Instal·lació ràpida

 

Clar està que, quan es tracta d’habitatges, l’agilitat no és fàcil. En aquest cas, però, les cases modulars tenen uns terminis d’execució menors que una construcció tradicional. Així, es realitza la construcció dels diferents mòduls i, un cop enllestits, es transporten a la ubicació final per fer el muntatge.

 

El procés és molt més ràpid i àgil que el d’un habitatge convencional perquè, al construir-se en una fàbrica o taller, no s’enfronta a obstacles que poden endarrerir la construcció (el clima, per exemple).

 

Facilitat d’ampliació

 

Si una cosa caracteritza la construcció modular és l’opció d’ampliar l’estructura. Tant si el que vols és afegir espai a la planta de la casa com ampliar l’altura, aquest tipus de construcció t’ho permet. I és que, al estar muntada amb mòduls, l’opció d’afegir-ne de nous és totalment viable.

 

Fàcil manteniment i alta durabilitat

 

Per construir cases modulars solen usar-se materials com el formigó, l’acer o la fusta, és a dir, materials duradors i fàcils de mantenir. A més, són materials que proporcionen estructures sòlides i totalment adaptables a tot tipus d’ubicacions. Per suposat, poden aplicar-se tractaments contra la humitat, optar per la impermeabilització, etc. per aportar a l’habitatge la durabilitat que es desitja.

 

Sostenibilitat

 

Per norma general, les cases modulars son una opció més sostenible que la majoria de cases tradicionals. I és que són més eficients energèticament degut a les seves especificacions. De fet, diversos estudis confirmen que es necessita un 20% menys d’energia per escalfar-les!

 

A més, poden construir-se amb materials sostenibles i dissenyar-se sota paràmetres d’eficiència energètica, com per exemple panells solars, entre d’altres. L’impacte ambiental, doncs, és molt menor.

 

 

Bé, ara ja saps què és una casa o habitatge modular, oi? 🤗 Després de conèixer els seus avantatges, digues què en penses! Creus que són una bona opció davant la construcció tradicional? Penses que agafaran més i més importància any rere any? 🤔

 

Recorda que l’equip de Coasa està preparat per dur a terme tota mena de projectes i satisfer les teves necessitats i il·lusions. No hi ha projecte que se’ns resisteixi!

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?