977 75 27 93 coasa@coasa.org

Reforma integral: renova el teu espai amb èxit

ag. 2, 2023 | noticies català

Reforma integral: renova el teu espai amb èxit

 

Sense dubtar-ho, la reforma integral d’un espai és un procés complex i, inclús, estressant per a molta gent. Per això, és important conèixer tots els passos que cal seguir per poder afrontar la reforma amb més previsió i planificació.

 

I és que, clar, en una reforma entren molts factors en joc, per tant, comptar amb la informació adequada és essencial.

 

Segueix llegint per descobrir tot el que necessites saber!

 

En què consisteix una reforma integral

 

Una reforma integral és una obra que suposa el re disseny i renovació total d’un espai, involucrant tots els seus elements i sistemes. Des de l’interior fins l’exterior, una reforma integral avarca canvis estructurals, de disseny, instal·lacions i acabats, per tant, dona lloc a un espai completament revitalitzat i adaptat a les noves necessitats i tendències.

 

Així, les reformes integrals són una bona manera de transformar per complet un espai, ja sigui un habitatge o un local comercial.

 

Passos per dur a terme una reforma integral

 

Segueix llegint per descobrir els aspectes essencials de les reformes integrals 👇🏻

 

Planificació detallada i permisos

 

Com en gairebé tot procés, la planificació és un pas essencial per assolit l’èxit. Per això, abans de començar qualsevol obra, es important definir els objectius i necessitats, preguntar-se què s’ha d’assolir i quines àrees cal modificar. Deixar-ho tot lligat abans de posar-se mans a l’obra és vital.

 

També cal, per suposat, tramitar els permisos. El tipus de permís dependrà de l’ajuntament i del projecte, per tant, cal que ho preguntis i t’informis abans d’iniciar l’obra.

 

Redistribució espais

 

Normalment, una reforma integral suposa un canvi en la distribució de l’habitatge o zona, per tant, cal començar per redistribuir l’espai. Eliminar parets, executar enderrocs i aixecar-ne de noves.

 

Aquest pas, encara que sembli fàcil, requereix l’aplicació de mesures preventives. Cal protegir-se bé i tenir en compte que els enderrocaments no són tasca senzilla ni lliure de perills. Tot el contrari. Cal assegurar-se que es fa correctament i que no es danya l’estructura de l’espai. Per això, cal comptar amb un equip professional.

 

Instal·lacions elèctriques i de fontaneria

 

Abans de continuar, és important preparar totes les instal·lacions que cal renovar o instal·lar: aigua, gas, ventilació, calefacció…

 

També cal tenir en compte aquelles instal·lacions especials com per exemple domòtica, climatització, telecomunicacions…

 

En aquesta fase cal deixar-les totes enllestides. És important conèixer la legislació vigent i les normes de seguretat corresponents.

 

Revestiments, portes i finestres

 

Arriba l’hora d’enguixar les superfícies i protegir-les: parets, sostres i sòls. Intenta optar per materials de qualitat que siguin duradors i resistents al pas del temps, ja que una reforma integral és una inversió a llarg termini.

 

Aprofita també per renovar portes i finestres. Els treballs de fusta i alumini es duen a terme en aquesta fase per evitar danyar els acabats.  

 

empresa-constructora-tarragona

Renovació d’equips

 

Moment d’equipar els diferents espais de l’habitatge o local. Si s’ha de canviar alguna zona, com per exemple la cuina, les aixetes, etc., és l’hora de fer-ho.

 

Acabats

 

Ja per anar acabant, arriba la fase dels acabats, és a dir, del disseny de la reforma. Amb els materials ja seleccionats, és el moment d’encarregar-se de les parets i el sòl per assolir l’aspecte i disseny que desitgem per al nostre espai.

 

Aquesta fase requereix cura i professionalitat, ja que cal evitar tacar o danyar els espais.

 

Neteja

 

La fase que agrada a tothom (que es noti el to irònic) 😜 Bé, agradi o no, una vegada finalitzades totes les fases de la reforma integral, és hora de dur a terme una neteja exhaustiva.

 

Després de totes les fases anteriors, cal netejar la pols, retirar taques, ordenar l’espai, etc. Que tot quedi net i ordenat és essencial -de fet, també ho és per garantir el benestar dels seus integrants-. 

 

Decoració

 

Ara que tot està net, endreçat i apunt, arriba una de les fases més esperades: la decoració! Per fi, oi?

 

És el moment de decorar l’espai a gust de cadascú: mobiliari, cortines, mampares, quadres, etc. Per tant, és la fase en la que cada persona és lliure de donar-li al seu espai un toc únic i personalitzat.

 

💡 Recorda que la necessitat d’apostar per un tipus de construcció verda és cada cop major, per això, sigui el tipus d’obra que sigui, optar per la construcció sostenible és essencial. 

 

Beneficis d’apostar per una reforma integral

 

Invertir en una reforma integral comporta diversos beneficis:

 

👉🏻 Oportunitat per millorar l’eficiència energètica de l’espai i, per tant, estalviar costos energètics, millorar els materials d’aïllament i millorar el sistema de canonades.

👉🏻 Augmentar el valor de l’immoble. Una reforma integral pot aconseguir revaloritzar l’habitatge fins a un 20% del seu valor, molt més que si es fessin els canvis per separat.  

👉🏻 Millorar la qualitat de vida dels usuaris, no només per totes les millores tècniques, sinó també pel benestar estètic que suposa que, alhora, suposa un gran benestar emocional per als integrants.

👉🏻 Estalvi econòmic. Tot i que de primeres suposa una inversió elevada, a la llarga comporta grans estalvis econòmics, al millorar l’estructura i característiques tècniques (per exemple, l’aïllament tèrmic i acústic).

 

Necessites una empresa de reformes integrals?

 

Des de Coasa, com a empresa constructora amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte de reforma integral que tant desitges. No dubtis en contactar-nos si ho necessites.

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?