977 75 27 93 coasa@coasa.org

Rehabilitació de façanes a Tarragona

ag. 1, 2023 | noticies català

Rehabilitació de façanes a Tarragona

 

La rehabilitació de façanes no només és una necessitat estètica, sinó també un requisit per garantir la seguretat, la durabilitat i el valor del patrimoni arquitectònic de l’edifici. Així, us explicarem la importància d’apostar per la rehabilitació de façanes, així com en què consisteix i quin és el procés que suposa.

 

Segueix llegint i descobreix-ho!

 

En què consisteix la rehabilitació de façanes

 

La rehabilitació de façanes consisteix en reparar i renovar l’aparença i funcionalitat de les façanes dels edificis. Així, aquest procés busca retornar a les façanes el seu estat original o millorar el seu aspecte estètic, al temps que s’emprenen problemes estructurals i es millora l’eficiència energètica de l’edifici.

 

I és que, clar, són molts els factors que provoquen danys a les façanes dels edificis o habitatges, afectant la seva estètica, seguretat i habitabilitat: elements contaminants, fum dels vehicles, factors climàtics, humitats, etc.   

 

Importància rehabilitació de façanes

 

Si et preguntes si realment és important apostar per la rehabilitació de façanes, la resposta és afirmativa. Ho és, i molt. No només per la vida de l’edifici, sinó també per la seguretat de tots i totes nosaltres.

 

Una façana té el paper de protegir l’immoble i els seus integrants, per tant, és essencial vigilar el seu estat i condicions. I és que una façana en males condicions no només afecta a l’aspecte de l’edifici, sinó que també genera altres problemes: pèrdua aïllament tèrmic, augment d’humitats, condensacions, enfonsaments… 

 

Així, la rehabilitació de façanes resulta imprescindible per mantenir la seguretat de tots i totes. En cas d’estar en mal estat, pot provocar que es desprenguin alguns materials -entre d’altres- i causar danys irreparables. Per tant, la rehabilitació de façanes:

 

  • Fa que l’edifici sigui més segur
  • Contribueix a l’estabilitat de l’edifici
  • Millora l’estètica de la façana
  • Millora la qualitat de vida dels integrants
  • Incrementa el valor de l’edifici
empresa-constructora-tarragona

Nivells de risc segons l’estat de la façana

 

Segons les patologies de la façana, el grau de risc pot classificar-se en 3:

 

  • Primer grau: Danys estètics que no suposen cap risc o perill per als integrants de l’edifici. Aquests danys es poden solucionar amb un projecte o treball de manteniment. No cal preocupar-se de més.

 

  • Segon grau: Danys que afecten a la funcionalitat i salut de l’edifici, encara que no afecten a la seva estructura com a tal. No obstant, requereixen una rehabilitació i reparació per solucionar el problema i retornar la funcionalitat a l’edifici.

 

  • Tercer grau: Danys que afecten a l’estructura de l’edifici i, per tant, fan perillar la seva estabilitat. En aquest cas, existeix un perill greu i preocupant per als integrants de l’edifici, per això, la rehabilitació de les façanes és una urgència indubtable.

 

Si necessites ajuda per determinar els riscos de la façana i comprovar en quin grau es troba, no dubtes en parlar-nos

 

Quin és el procés

 

El procés de rehabilitació d’una façana dependrà, és clar, de l’estat en què es trobi. No és el mateix una façana amb un risc de primer grau que un de tercer grau.

 

No obstant, algunes de les feines genèriques que s’hi duen a terme són:

 

Neteja

 

Abans de posar-se mans a l’obra, és important dur a terme una neteja exhaustiva de la façana per eliminar la brutícia, la pols, els depòsits i altres elements que s’hagin anat acumulant amb el temps. Hi ha diverses metodologies per fer-ho, però algunes de les més comuns són la neteja química i la neteja a pressió. 

 

Reparació de l’estructura

 

En cas d’identificar-se danys a l’estructura de la façana, com ara esquerdes, despreniments o deteriori dels materials, s’han de realitzar les reparacions necessàries. Això pot implicar el rebliment de les esquerdes, el reemplaçament d’elements danyats o la reparació d’elements ornamentals. 

 

Renovació de revestiments

 

En alguns casos, és possible que es necessiti el reemplaçament o renovació dels revestiments exteriors de la façana. Això pot incloure l’aplicació de nous revestiments, com pintura, panells de pedra, rajoles o revestiments metàl·lics, per millorar l’aspecte estètic i la protecció de l’edifici.

 

Millora eficiència energètica

 

Aprofitant la rehabilitació d’una façana, també es pot implementar alguna mesura per millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Això pot incloure la instal·lació d’aïllament tèrmic, la substitució de finestres i portes per altres de més eficients, la incorporació de sistemes de control solar o l’ús de materials sostenibles, entre d’altres.

 

Mai és massa tard per apostar pel medi ambient. Més val tard que mai! 

 

Restauració d’elements arquitectònics

 

En cas que l’edifici també tingui elements arquitectònics ornamentals o històrics, com ara motllures, balcons, cornises o adorns, es pot realitzar la seva restauració per tornar-los el seu esplendor original.

 

Empresa de rehabilitació de façanes a Tarragona

 

Des de Coasa, com a empresa constructora amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a dur a terme el teu projecte de rehabilitació de façanes. No dubtis en contactar-nos si ho necessites.

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?