977 75 27 93 coasa@coasa.org

Consells i tips imprescindibles per reformar un lloguer de vacances

juny 7, 2022 | noticies català

Si t’estàs plantejant oferir un dels teus espais o habitatges com a lloguer de vacances, has de tenir en compte que impactar d’una forma positiva als teus possibles llogaters és imprescindible. Per això, oferir un habitatge funcional, atractiu i còmode que s’adapti a les necessitats d’una estada curta és la clau per què els usuaris apostin pel teu espai.

 

Així, en funció de l’estat i possibilitats del teu habitatge, caldrà realitzar-li una reforma integral o parcial que permeti treure-li el major rendiment possible a l’espai.

 

Siguin petits retocs o una reforma integral, volem ajudar-te. Per això, avui t’expliquem diversos consells i tips imprescindibles per reformar un lloguer de vacances.

 

Continua llegint i descobreix-los!

 

Què és un lloguer de vacances

 

Abans d’endinsar-nos en consells sobre aquest tipus de lloguer, hem de tenir clar què és. Així, el lloguer de vacances és un tipus d’allotjament en el qual es posa a disposició dels llogaters un habitatge o propietat completament equipats amb fins turístics i de períodes curts de temps.

 

Aquesta opció alternativa als tradicionals hotels està agafant cada cop més popularitat arreu del món.

 

Així, tot i que un lloguer de vacances sol comprendre un període de temps curt (dies o alguna setmana), de vegades pot estendre’s una mica.

 

Ara que ja sabem què és, anem a veure els consells a l’hora de reformar un lloguer de vacances 👇🏻

 

Consells a l’hora de reformar un lloguer de vacances

 

Per tal que el teu habitatge o propietat estigui al nivell dels lloguers de vacances i sigui una opció prioritària entre els possibles llogaters, has de tenir en compte que ha de ser un espai funcional, atractiu i còmode. Per això, de vegades la millor opció és invertir en una reforma, ja sigui parcial o total, i així treure-li el màxim rendiment possible posteriorment.

 

Apostar per les cuines obertes

 

Apostar per un disseny obert és la millor opció per donar amplitud a l’espai. Així, un dels dissenys que més valoren els usuaris és l’existència d’una cuina oberta al menjador o sala d’estar.

 

I és que els lloguers de vacances són molt usats per famílies o grups d’amics amb un número força elevat d’usuaris que, per tant, necessiten espais grans i amples per gaudir d’una estada còmoda i agradable.

 

La cuina s’ha convertit en un espai de socialització i punt clau dels habitatges, per això cal oferir un espai obert, ample i funcional totalment adaptat a la necessitats dels usuaris.

 

Gaudir d’una bona il·luminació

 

Tot i que la bona il·luminació és un punt clau en qualsevol habitatge, podem afirmar que encara ho és més en un lloguer de vacances. Imagina’t marxar de vacances a una ciutat amb platja, entrar al lloguer de vacances que hagis contractat i, de cop, veure que l’espai és un lloc fosc i tancat. No et faria molta gràcia, oi? Com diem, la llum és ben important!

 

Podem generar una bona il·luminació al nostre lloguer de vacances de moltes maneres. Una d’elles és apostar per l’ús de colors clars i neutres que deixin respirar l’espai i reflecteixin la llum de l’exterior.

 

A més, a l’hora de dur a terme la reforma, podem vetllar per la bona elecció i disposició de les finestres per tal que els punts de llum de l’habitatge siguin majors.

 

Inclús, també podem optar per l’ús de làmpades LED de colors càlids que creïn una il·luminació suau i agradable. El joc que ens dona la il·luminació artificial també és interessant, tot i que la llum natural sempre s’agraeix molt més.

 

Oferir solucions d’emmagatzematge obertes i simples

 

No és el mateix oferir un lloguer residencial que un lloguer de vacances. En el primer cas, oferir molts i amples espais d’emmagatzematge és una bona opció. En el segon, no gaire.

 

Per què? Doncs perquè hem d’oferir una estada fàcil, intuïtiva i còmoda. Si carreguem l’espai de llocs d’emmagatzematge (i, a més, tancats) els llogaters hauran de realitzar sobreesforços per trobar les coses.

 

Hem de posar-nos a la seva pell. Els llogaters no coneixen l’habitatge i han de trobar tot el que necessiten per intuïció. Per tant, més val posar-los les coses fàcils per tal que la visió substitueixi la intuïció.

 

Disposar d’un petit espai de treball

 

Hem de tenir en compte que hi ha gent que ha de treballar durant les seves vacances o que, directament, viatja per feina. Per això és important disposar d’un petit espai de treball. En cas de no tenir-lo pots optar per una petita reforma i, així, atraure a més usuaris.

 

No cal que reservis una habitació sencera, però sí que tinguis un petit racó que pugui servir d’estudi per a tots aquells llogaters que el necessitin.

 

Invertir en eficiència energètica

 

En un lloguer de vacances, el consum energètic no es cobra. És un fix que sol anar inclòs al preu del lloguer. Per tant, si els llogaters fan un ús exagerat de l’aire condicionat o la calefacció, entre d’altres, la teva factura de la llum pujarà notablement i hauràs d’assumir aquest cost.

 

Així, val la pena invertir en mesures per l’eficiència energètica a l’hora de fer alguna reforma a l’habitatge. D’aquesta manera, no només ajudarem a la millora del medi ambient i augmentarem el confort, sinó que reduirem la despesa energètica i, per tant, el cost a pagar.

 

Dona un cop d’ull a aquest article si vols descobrir els avantatges d’apostar per l’eficiència energètica i algunes mesures a implementar per millorar-la!

 

De què serveix llogar un espai si els beneficis s’han de destinar a pagar la factura energètica?

 

Reformar el bany

 

El bany és una de les habitacions més importants de l’habitatge (i una amb la que més es fixen els possibles llogaters). Per això és important que estigui net, ben il·luminat i, si pot ser, ben decorat.

 

Així, és imprescindible que la millora del bany estigui dintre del teu pla de reforma. Si és petit, pots pintar les parets amb colors clars per generar la sensació d’amplitud. També pots incloure petites estanteries, penjadors i un espill per crear un bany agradable i funcional.

 

Assegura’t, també, que totes les canonades, sistemes de descarrega, etc. estiguin en bon estat. Patir fugues o filtracions d’aigua farà que els llogaters visquin una mala experiència!

 

reforma-baño

TIPS per augmentar el valor afegit de l’espai  

 

Ara que ja t’hem donat alguns consells per reformar el teu lloguer de vacances i oferir als usuaris un habitatge agradable, atractiu i funcional, et donem dos tips per augmentar el valor afegit de l’espai:

 

Inverteix en petits tocs decoratius. Aquests detalls marquen la diferència i fan que els usuaris trobin l’espai molt més atractiu i cuidat. Aquests petits tocs poden ser quadres, mobles, coixins, catifes, etc. Qualsevol detall que li doni un toc únic a l’habitatge. Això sí, més val no sobrecarregar-lo de detalls decoratius. De vegades, menys és més.

 

Tingues en compte que la decoració de l’espai ha de ser coherent amb el poble/ciutat/país on estigui situat. Molts usuaris de lloguers de vacances viatgen per la regió en sí, per això, si l’espai acompanya l’essència del territori, serà més probable que acabin optant pel teu espai.

 

Posa-t’ho fàcil i simplifica. Tingues en compte que un lloguer de vacances implica una constant revisió i manteniment. Al ser un espai pel qual passa molta gent durant períodes curts de temps, hauràs de revisar i comprovar molt a sovint que tot estigui correcte i no hi hagi cap averia o desperfecte.

 

Així, com més simple sigui la tecnologia de l’habitatge, més senzills siguin els mobles, etc., menys et costarà fer un manteniment constant de l’espai. No t’ho posis difícil i de ben segur que estalviaràs despeses en un futur!

 

 

Tan de bo aquests consells i tips t’hagin servit d’ajuda per encarar el teu projecte. Ja sigui perquè estàs començant de zero o perquè vols reformar el teu lloguer de vacances, tenir en compte aquests consells t’ajudarà a oferir un espai funcional, còmode i agradable 🙌🏻

 

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres si necessites ajuda. A Coasa podem fer realitat els teus projectes!

 

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?