977 75 27 93 coasa@coasa.org

Construcció industrial, un pilar fonamental

nov. 17, 2023 | noticies català

IA en la construcción

Construcció industrial, un pilar fonamental

 

Avui dia, la construcció industrial s’ha convertit en el motor del desenvolupament, exercint un paper crucial en la construcció d’infraestructures sòlides i sostenibles. De fet, ha anat guanyant terreny en els darrers anys, ja que han augmentat notablement el número d’obres industrials: naus industrials, tallers, fàbriques…

 

Però, què és exactament i en què consisteix? 👇🏻

 

Construcció industrial

 

La construcció industrial avarca projectes d’envergadura com naus industrials, plantes d’energia, magatzems logístics, etc. A diferència de la construcció convencional, aquesta treballa en estructures complexes que requereixen enfocaments especialitzats.

 

Per això, realitza els projectes a través d’etapes clarament definides i amb mà d’obra automatitzada (parcial o totalment), reduint el temps de construcció i l’impacte ambiental.

 

Sostenibilitat

 

La preocupació pel nostre entorn és una realitat. Per això, la construcció industrial adopta pràctiques més sostenibles dia rere dia. Materials reciclables, dissenys eficients d’energia, sistemes de gestió de residus, energies renovables, etc.

 

I és que la construcció sostenible no només redueix l’impacte ambiental, sinó que també millora l’eficiència operativa a llarg termini.

 

Així, optar per un model de construcció sostenible…

 

👉🏻 Ajudarà a la millora ambiental i a la protecció de l’entorn.

👉🏻 Estalviarà costos durant el procés i reduirà el consum de l’edifici.

👉🏻 Millorarà la qualitat de vida i salut dels usuaris que freqüentin l’edifici.

 

Avui dia, cal tenir en compte que un projecte d’obra no ha de partir des de 0 sí o sí. Prioritzar la rehabilitació també és un pilar clau de la construcció sostenible. Fer-ho implica una gran i notable reducció en les emissions, evitant tots els impactes ambientals que suposen les noves obres.

 

Dona un cop d’ull a alguns dels nostres projectes de rehabilitació

 

construccion-industrial-sostenible

Tendències innovadores

 

L’automatització i la tecnologia estan redefinint la construcció industrial. La prefabricació i la robòtica, entre d’altres, no només acceleren els terminis, sinó que també milloren la precisió i la seguretat en el lloc de treball. Inclús la realitat virtual s’ha convertit en una eina útil i efectiva a l’hora de planificar i visualitzar projectes.

 

Dona una ullada a aquest article que vam preparar, on parlàvem de les tecnologies que transformaran el sector de la construcció. Ara, uns mesos després, podem afirmar que així està sent.

 

Reptes i oportunitats

 

Tot i que la construcció industrial contribueix significativament al desenvolupament, s’enfronta a alguns reptes que requereixen atenció i soluciones efectives:

 

  • Gestió eficient dels costos. La gestió de costos en projectes de tanta envergadura pot ser complexa. Per això, per mantenir la rendibilitat, és important implementar eines digitals de gestió financera i estratègies d’adquisició intel·ligent.
  • Escassetat d’habilitats especialitzades. Moltes vegades, la demanda d’habilitats especialitzades en la construcció industrial supera l’oferta disponible actual. Per això, cal invertir en formació i educació especialitzada.
  • Regulacions mediambientals. Ja ho diem: apostar per la sostenibilitat és vital. I és que les preocupacions mediambientals exigeixen el compliment de regulacions estrictes en la construcció industrial. Per això, tota empresa ha d’adoptar pràctiques amigables amb l’entorn i les persones.

 

Bé doncs, tot i els reptes, la construcció industrial també es troba en una posició favorable per aprofitar algunes oportunitats que van sorgint:

 

  • Intel·ligència artificial i Big Data. La IA està avançant i millorant a nivells altíssims. Per això, les oportunitats que ofereix -així com també el Big Data- per millorar l’eficiència en la construcció industrial és impressionant. Des de planificar projectes fins gestionar actius, aquestes eines poden optimitzar processos i reduir costos d’una forma molt significativa.
  • Sostenibilitat i innovació. Sí, la sostenibilitat és un repte, però també pot ser una oportunitat en matèria d’innovació. Des del disseny d’edificis eficients energèticament fins l’ús de materials reciclables, les empreses poden diferenciar-se i vetllar pel medi ambient de forma innovadora.
  • Tecnologia. A través d’aquesta es poden trobar i aplicar solucions innovadores. Des de drons per inspeccionar obres fins a sistemes de gestió de projectes basats en “la nube”. La tecnologia espanta, però si es treballa i aplica de forma correcta, pot suposar una gran ajuda a l’hora de gestionar projectes.

 

Ja ho veus, la construcció industrial no només tracta d’aixecar estructures de grans magnituds i funcions, sinó també de construir el futur de forma sostenible i eficient.

 

Necessites una empresa constructora?

 

A Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. La construcció industrial és un dels nostres punts forts. No dubtes en contactar-nos si ho necessites.

 

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?