977 75 27 93 coasa@coasa.org

Construcció prefabricada, modular i industrialitzada

juny 13, 2023 | noticies català

Construcció prefabricada, modular i industrialitzada: diferències 

 

El món evoluciona dia rere dia. Tots en som conscients. I, com ell, la industria de la construcció ha experimentat una transformació notable en els darrers anys amb la introducció d’enfocaments innovadors i tecnologies avançades. Entre les tendències més populars es troben la construcció prefabricada, modular i industrialitzada.

 

Conèixer les diferències entre aquests tres tipus de construcció? Descobreix això i més a continuació!

 

Construcció prefabricada

 

La construcció prefabricada és un mètode de construcció que consisteix en aixecar un edifici fora de l’obra i transportar-lo al lloc on ha d’anar finalment. És a dir, es fabriquen els components de l’edifici a una fàbrica i després es transporten a l’obra.

 

El seu principal avantatge és que es redueix el treball in situ, presenta un ventall d’opcions molt més ampli pel que fa el disseny, permet un major control de qualitat dels materials i, també, redueix la contaminació acústica. A més, es genera menys malbaratament durant l’obra i s’usa menys energia durant tot el procés.

 

Per altra banda, la construcció prefabricada es més ràpida que la tradicional. Això es deu a l’eliminació dels factors climàtics, a una millor planificació inicial, a l’estalvi de gestions burocràtiques, a la reducció d’interrupcions sobtades, etc.

 

A diferència de la construcció industrialitzada, que s’enfoca en la producció de components individuals, la prefabricada involucra la creació d’elements més grans i complexos, com parets completes, sostres, etc.

 

La construcció prefabricada té molta importància i popularitat en les naus industrials, ja que presenta nombrosos avantatges. La rapidesa, versatilitat i agilitat en la construcció fan que les naus industrials prefabricades siguin l’elecció de molts.

 

Construcció modular

 

La construcció modular es basa en la creació d’unitats de construcció independents anomenades mòduls, que es fabriquen a una fàbrica per després acoblar-los al lloc on ha d’anar la construcció final i formar un edifici complet.

 

Així, primer es fabriquen els mòduls individuals fora de l’obra, usant els mateixos materials i especificacions que en la construcció tradicional. És clar, adaptats i dissenyats per poder ser transportats en facilitat.

 

D’aquesta manera, els mòduls de l’edifici es fabriquen per separat a un espai controlat i segur. Això permet reduir costos, augmentar la qualitat del projecte, agilitzar tot el procés, incrementar la seguretat, etc. Per tant, els seus avantatges no només són econòmics, sinó també de salut i sostenibles.

 

Quan els mòduls ja estan fabricats, es transporten a l’obra i es col·loquen sobre els seus ciments. Llavors és quan es connecten tots entre ells i es crea l’edifici complet.

 

Construcció industrialitzada

 

La construcció industrialitzada usa peces de mida estàndard fabricades amb mètodes de producció industrial (tot i tenir diverses semblances amb la construcció prefabricada, això és el que les diferència). Aquest tipus de construcció utilitza tecnologia d’avantguarda, com robòtica i maquinaria especialitzada, per tal d’augmentar la productivitat i reduir residus.

 

Així, la construcció industrialitzada està dissenyada per ser més ràpida, eficient i sostenible que la construcció tradicional.   

 

Per tant, la construcció industrialitzada consisteix en un procés constructiu innovador que incorpora avenços tecnològics. Així, es fabriquen els components estructurals de forma automatitzada, en un ambient segur i controlat, amb un ritme definit i planificat. 

 

empresa-constructora-tarragona

Conclusió final

 

En definitiva i per aclarir les idees… La construcció prefabricada, modular i industrialitzada són com tres germanes constructores amb estils únics i diferenciats.

 

La construcció prefabricada és la constructora a la carta, creant elements complets a la fàbrica i transportant-los per muntar-los al lloc corresponents.

 

La modular és com una constructora LEGO, amb unitats independents que s’acoblen al lloc per crear un edifici complet.

 

La industrialitzada, en canvi, és la geni de la tecnologia, fabricant components a una fàbrica i muntant-los al lloc final.

 

Necessites una empresa constructora?

 

A Coasa, com a empresa de construcció amb molts anys d’experiència, podem ajudar-te a fer realitat el teu projecte. Un dels nostres serveis estrella és la construcció prefabricada de formigó. No dubtes en contactar-nos si ho necessites. 

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?