977 75 27 93 coasa@coasa.org

Descobreix els diferents tipus de construcció

abr. 17, 2023 | noticies català

IA en la construcción

Descobreix els diferents tipus de construcció

 

Avui dia, la construcció és una indústria en la qual s’utilitzen una gran varietat de tècniques i materials per a crear edificis i estructures de tota mena i grandària. Des de la construcció d’habitatges fins a edificis comercials, industrials i obres públiques, cada tipus requereix un enfocament i unes normes específiques a seguir.

Si vols saber més sobre la construcció d’edificis i estructures, continua llegint 👇🏻

 

Classificació segons el tipus de construcció

 

T’expliquem els diferents tipus de construcció, així com algunes de les seves característiques.

 

Construccions comercials

 

Es refereix a l’edificació d’estructures per a fins comercials, com a botigues, centres comercials, edificis d’oficines, hotels, restaurants, entre altres. Aquestes construccions estan dissenyades per a ser duradores, resistents i funcionals per a albergar negocis i activitats comercials.

 

La construcció comercial és complexa pel fet que es requereix coneixement tècnic i especialització en el disseny i construcció d’edificis de gran grandària i complexitat estructural. S’utilitzen materials i tècniques de construcció concretes, com a sistemes d’il·luminació, ventilació i aire condicionat, sistemes elèctrics i materials resistents al foc i als terratrèmols.

 

També implica un enfocament en l’eficiència energètica i la sostenibilitat, i cada vegada més s’utilitzen materials i tecnologies que redueixen l’impacte ambiental dels edificis comercials, com a panells solars, sistemes de construcció d’energia, il·luminació LED, entre altres.

 

Aquí pots veure un dels nostres últims treballs comercials.

 

Construccions industrials

 

La construcció industrial fa referència a l’edificació d’estructures, com a fàbriques, magatzems, centres de distribució, plantes de producció, entre altres. Aquestes construccions estan dissenyades per a ser funcionals, resistents i segures per a albergar maquinària, processos i activitats industrials.

 

En termes generals, s’enfoca en la utilització de materials i tècniques de construcció específiques per a garantir la resistència, l’estabilitat, la durabilitat de les estructures en entorns industrials i prevenir accidents. Aquestes construccions utilitzen principalment estructures d’acer, ja que són materials duradors i resistents a les condicions ambientals i a la maquinària pesant que s’utilitza en aquests llocs.

 

A més, les construccions industrials solen comptar amb sistemes de ventilació, il·luminació, electricitat i plomería que s’adapten les necessitats específiques de cada indústria.

 

nave-logistica-construccion

Construccions d’obra pública 

 

Aquests tipus d’edificis fan referència a les estructures i obres que són finançades pel govern i que s’utilitzen per al benefici del públic en general, com a carreteres, ponts, escoles, hospitals, parcs, etc.

 

Aquestes construccions també aquestes dissenyades per a ser duradores, segures i funcionals per a satisfer les necessitats i demandes de la comunitat.

 

La construcció d’obra pública implica un enfocament en l’eficiència i l’economia de recursos, i s’utilitzen materials i tècniques de construcció específiques per a aconseguir aquests objectius. Per a aquestes construccions s’utilitzen una varietat de materials, com a ciment, acer, maçoneria i fusta, depenent del tipus d’estructura i del pressupost assignat per a cada projecte.

 

A més, en aquesta mena d’obres s’ha de tenir en compte la regularització i les normes legals que s’han de complir.

 

Aquí pots veure un dels nostres últims treballs d’obra pública.

 

Construccions residencials 

 

Es refereix a l’edificació d’estructures dissenyades i construïdes per a ús habitual, com a cases, departaments, etc. Són estructures duradores, segures i funcionals per a albergar persones i activitats diàries.

 

La construcció residencial pot utilitzar diferents tipus de materials i tècniques de construcció, depenent del tipus d’estructura i del pressupost que tinguem. Alguns dels materials més comuns utilitzats són la fusta, ciment, maçoneria i acer.

 

Aquest tipus de construcció implica un enfocament en la funcionalitat i la comoditat i per això s’utilitzen materials per a garantir el confort de les persones i la seguretat de la llar. En aquest sentit, les construccions poden incloure sistemes de ventilació, calefacció i aire condicionat. A més de materials i tecnologies que redueixen l’impacte ambiental, com a panells solars, sistemes de gestió d’energia, il·luminació LED, etc.

Rehabilitació d’edificis 

 

Renovació o reparació d’estructures existents que han sofert danys o han quedat obsoletes. Aquest tipus de construccions es realitza amb la finalitat de restaurar les estructures existents i prolongar la seva vida útil, millorant el seu funcionament i adaptant-se als estàndards actuals.

 

La construcció de rehabilitació d’edificis implica l’avaluació de l’estat actual de l’estructura i la identificació de les àrees que necessiten reparació. Les tècniques i materials utilitzats poden variar àmpliament depenent de l’edat i el tipus d’estructura.

 

Algunes de les tècniques més comunes utilitzades són el reforç estructural, l’actualització de sistemes elèctrics i de plomería, la millora de l’eficiència energètica, la modernització de les instal·lacions i l’actualització de l’estètica i la decoració.

 

Així doncs, per a la rehabilitació d’edificis cal tenir un alt nivell de coneixement tècnic i habilitats especialitzades en l’avaluació i en la identificació dels problemes que han de resoldre’s. A més, ha de complir amb els requisits i regularitzacions de la zona o regió on es realitza el projecte.

 

Aquí pots veure un dels nostres últims treballs de rehabilitació.

 

L’empresa constructora que busques

 

Si busques una empresa que s’adapti a les teves necessitats i que ofereixi solucions personalitzades per a cada projecte, estem a la teva disposició. Contacta’ns si tens algun dubte o necessites més informació sobre els nostres serveis.

 

Fes realitat el teu projecte

No dubtis en contactar-nos si vols engegar un projecte o si necessites fer-nos alguna consulta.

Obre el xat
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?