977 75 27 93 coasa@coasa.org

Reforma del cementiri de          Vila-Seca

Seguint amb les millores endegades el 2017, ara calia ordenar els nous columbaris i millorar l’accessibilitat als passos elevats dels nínxols més antics del cementiri.

  • Client: Ajuntament de Vila-Seca
  • Categoria: Sector públic

Sobre el projecte

El projecte ha consistit en la construcció del nou columbari del cementiri, així com també en la millora de l’accessibilitat als passos elevats dels nínxols a través de la construcció de passeres.

 

Agrair a l’Ajuntament de Vila-Seca la confiança depositada en nosaltres i en els nostres serveis.

reforma-cementerio

Característiques del projecte

Tal i com hem comentat, aquest projecte ha consistit en la construcció del nou columbari del cementiri (disseny de l’arquitecte Anton Pamies).

 

Abans, però, també es va dur a terme l’ordenació dels primers columbaris, els quals es van situar al llarg del mur de contenció que separa l’antic cementiri de l’ampliació del 1998, generant un passeig transversal molt clar.  

 

Així, els mòduls es disposen a 45º generant entre ells uns espais de recolliment que ajudin a la meditació. A més, s’evita el típic bloc lineal ple de nínxols.

 

D’aquesta manera i centrant-nos en la construcció com a tal, vam construir un columbari nou tocant l’escalinata existent (la qual també hem reformat per admetre una útil rampa). Així, s’ha construït amb una ànima de formigó armat, uns prestatges i testers de granit Mondariz i una coberta de zinc. A més, les portes són de vidre temperat de 6 mm ultraclear opacificat.

 

Per una altra banda, com els passos d’accés als nínxols resultaven insegurs, es va decidir optar per un paviment flotant de fusta termotractada i unes planxes d’alumini que repartissin les càrregues entre els murs i les voltes inferiors.

 

A més a més, es van dissenyar rampes entre els blocs per garantir l’accessibilitat tot respectant la circulació dels serveis dins el recinte funerari.

 

Organitzacions implicades i personal

La direcció d’execució d’aquesta obra ha estat sota les mans dels serveis tècnics municipals i, també, de l’arquitecte Anton Pamies Martorell.

 

 

Agrair un cop més la confiança brindada en nosaltres! Formar part de projectes que ens permeten aportar el nostre gra de sorra a millorar espais municipals ens omple de felicitat.

 

✨ Aquest projecte es va presentar a la selecció prèvia de la Biennal d’Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona.

Obre el xat
💬 necessites ajuda?
COASA, Empresa Constructora
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?